Geboortekaartjes: kies je trend!

Negen maanden gewacht en dan … mirakel! Je kleintje is er eindelijk en je kan natuurlijk niet wachten om het de hele wereld te vertellen. Maar hoe kies je een stijlvol geboortekaartje? Wij helpen je op weg: kies de trend die het best bij jou en je partner past.

We love retro

Voor wie?
Voor ouders die hun kindje het liefst zien in bolletjeskledij en nog foto’s nemen met een oude polaroid camera.

Wat?
De retrotrend waait al een tijdje door ons Belgenlandje. Toch is hij relatief nieuw voor geboortekaartjes. Denk aan hippiebusjes en babyfoto’s in sepia, maar ook een handgeschreven boodschap op het kaartje is helemaal in.

Extra ideeën?
Retro valt perfect te combineren met de silhouettrend. Bij die trend wordt alleen het silhouet van het kindje gebruikt. Zo krijgt het kaartje een persoonlijke toets, maar is de verrassing bij het kraambezoek des te groter!

Net dat tikje anders

Voor Wie?
Voor hippe ouders die het liefst met hun kindje door de stad scheuren op hun longboardstroller (buggy en skateboard ineen) en hun spruit in de plaatselijke koffiebar al vroeg het verschil uitleggen tussen een gewone Latte en de Pumpkin Spice versie.

Wat?
Voor de hipster kan een geboortekaartje niet uniek genoeg zijn. Aparte vormen of afmetingen, zoals langwerpig of rechtopstaand, atypische concepten zoals een krijtbordje of een vinylplaatje. You name it. Ook doorbreken ze graag het cliché: robots voor meisjes, roze voor jongens? Allemaal mogelijk.

Extra ideeën?
Uniek past ook prima bij de ‘less is more’-trend: door een eenvoudige lay-out zonder drukke kleuren of lappen tekst krijgt je geboortekaartje een tijdloos uitzicht. Een licht design zonder foto, met veel aandacht voor de naam, geboortedatum en gewicht van de baby staat centraal.

Een hart voor de natuur                                 

Voor wie?
Voor ouders die geloven in herbruikbare luiers, lange boswandelingen willen maken met hun kleintje en zweren bij ecologisch speelgoed en natuurlijke producten.

Wat?
Geïnspireerd door de liefde voor de natuur staan er op ecologische geboortekaartjes vaak dieren zoals vossen, beren of konijnen. Ook aardetinten zoals groen, bruin en oranje komen vaak terug. En natuurlijk zijn de kaartjes gemaakt van ecologisch of gerecycleerd papier. Top!

Extra ideeën?
Ga je helemaal voor groen? Integreer dan textuurelementen in je geboortekaartje. Je kan bijvoorbeeld een kaartje maken met een achtergrond van hout. Die extra touch zorgt ervoor dat mensen iets tastbaars in handen hebben.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk zeker ook onze galerij met geboortekaartjes op Pinterest. En wil je graag jouw meesterwerkje ook zien schitteren, stuur het dan door via onze Facebook-pagina.

Het geboortekaartje van je kindje is een uniek souvenir dat je voor altijd wil bijhouden. Meer mooie momenten bewaren? Bekijk ons assortiment ‘Mooie herinneringen en souvenirs’ in de webshop.