Geborgenheid tijdens de eerste maanden

Negen maanden lang zit je kleine spruit veilig en warm in je buik. Na de geboorte heeft je kindje behoefte aan veel en intiem contact. Hij wil zich veilig en geborgen voelen. Hoe geef je je hartendiefje nu dat geborgen gevoel? Eerst en vooral met veel knuffels! Maar ook voor ‘s nachts hebben we een oplossing.

De mooiste dag van je leven

Je kindje is geboren! Alles is nieuw voor hem: geluiden, gezichten, gevoelens … Hij gaat van arm tot arm en moet nog wennen aan zijn kleertjes. Hiervan kan je kindje soms wat onrustig worden. Je baby heeft nood aan rust, veiligheid en routine.

Knuffelen met mama of papa

Baby’s houden van knuffelen, dat is geen geheim. Een van de meeste redenen waarom ze huilen is omdat ze nood hebben aan intiem contact. Moederwarmte maakt je kindje lekker rustig en geeft hem een geborgen en veilig gevoel. Net zoals in mama’s buik.

Hou je baby daarom vaak in je armen, dicht tegen je aan. Je stem, geur, lichaamswarmte en het geluid van je ademhaling en hartslag geven hem een troostend en rustgevend gevoel.

Inbakeren maakt baby’s rustig

Een pasgeboren baby lijkt vredig te slapen, tot hij plots wild met z’n armpjes om zich heen zwaait. Alsof hij hard schrikt. Die reflex is heel normaal en verdwijnt een paar maanden na de geboorte. Maar je baby kan zichzelf daardoor wel vaak wakker maaien. Inbakeren kan een oplossing zijn om rustig te slapen. Bij inbakeren creëer je een geborgen cocon rond je baby, met de armpjes strakker naast het lichaam en genoeg bewegingsruimte voor de beentjes. Dat brengt hem terug naar een heel fijne periode … De knusse negen maanden in jouw buik. Geen wonder dat hij rust voelt en zich beter kan ontspannen. Hij kan ook niet meer zwaaien met zijn armpjes, zodat hij lekker door kan slapen. En wat met reflux en krampjes? Inbakeren neemt op zich die ongemakken niet weg. Maar een ontspannen baby zal wel beter de pijn van reflux of krampjes kunnen verdragen. Ontdek al onze inbakerdoeken/-zakken.