Geborgenheid tijdens de eerste maanden

Negen maanden zit je kleintje veilig en warm in je buik. En dan ineens moet het de wijde wereld in. Paniek ! Hoe stel je je kindje gerust? Eerst en vooral met veel knuffels! Maar ook voor ‘s nachts hebben we een oplossing.

Geboren worden is niet niks

En dan is je kindje er! Alles is nieuw voor hem: geluiden, gezichten, gevoelens … Hij gaat van arm tot arm en wordt gevangen in kleertjes. Je zou van minder onrustig worden . Je baby heeft nood aan rust, veiligheid en routine.

Mama tanken

Baby’s houden van knuffelen, da’s geen geheim. Het is een van de redenen waarom ze huilen: ze vragen een beetje aandacht. Moederwarmte maakt je kindje lekker rustig en geeft hem een gevoel van veiligheid. Net als in de buik. En dat is geen gril.

Hou je pasgeborene daarom vaak in je armen, dicht tegen je aan. Zo hoort hij je ademhaling en je hartslag.

Inbakeren maakt baby’s rustig

Je kan je kindje natuurlijk niet dag en nacht in je armen houden. Inbakeren is daarom een goed alternatief voor ’s nachts. Tussen 0 en 6 maanden kan je je kindje inpakken in een inbakerslaapzakje. Een coconnetje dat hem de hele nacht lang warmte en geborgenheid biedt.

Heerlijk slapen in een slaapzakje

Baby’s die onrustig slapen maken vaak ongecontroleerde bewegingen (Moro-reflexen). Ze houden dus zichzelf wakker. Een inbakerslaapzakje beperkt die bewegingen en geeft een baby toch de nodige ruimte om zijn lichaam goed te ontwikkelen. Gewikkeld in zijn slaapzakje, slaapt het kindje langer en dieper. Het wordt dus goed uitgerust wakker. Na zes maanden komen de ongecontroleerde bewegingen niet vaak meer voor. Bovendien beginnen baby’s zich dan te draaien van hun rug naar hun buik. Ingebakerd slapen is dan niet meer veilig.

Lekker ingepakt van 0 tot 6 maanden dankzij de inbakerslaapzakjes in onze webshop.

In samenwerking met: Puckababy

Alle Puckababy® ontwerpen bieden extra geborgenheid. Baby’s herkennen die vertrouwde warmte en geborgenheid. Dit stelt ze gerust en maakt dat ze gemakkelijk en goed slapen.