Gedaan met luieren!

We bewegen te weinig. En die slechte gewoonte begint al in de wieg, zo zegt Kind en Gezin. Daarom raden ze ouders aan om hun baby zo veel mogelijk te laten bewegen. Bijvoorbeeld tijdens het verluieren.

Zitten, zitten, en nog eens zitten

Onderzoek toont aan dat kinderen tussen 0 en 3 jaar 60 % van de tijd dat ze wakker zijn zittend doorbrengen. Je kind beweegt misschien wel regelmatig, maar zit ook vaak langdurig stil: in de auto, aan tafel, in de kinderwagen, voor de televisie. Het toenemende aantal zittende uren is een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht bij kinderen. In 2008 woog al 18 % van de kinderen jonger dan 2 jaar te veel in vergelijking met hun lengte.

Dat langdurig stilzitten leidt tot een verhoogd risico op overgewicht en diabetes type 2. Ook zijn er indicaties dat het bijdraagt tot het metabool syndroom. Dat is een aandoening die op lange termijn kan leiden tot cardiovasculaire aandoeningen, diabetes type 2 en mogelijk zelfs kanker.

Bewegen tijdens het verluieren

Kind en Gezin: “Een peuter kan je enkele honderden meters laten stappen alvorens hem in de buggy te zetten. En als ouders hun baby verluieren, kunnen ze even een fietsbeweging maken met de beentjes.”

Laat je baby niet luieren tijdens verschoonmomenten. Het is de ideale gelegenheid om wat aan 

beweging te doen. Dat gaat namelijk nog zo goed zonder luier!

  • Hang een mobiel boven het kussen. Je kleintje zal de bewegingen volgen en grijpen met zijn handjes. 
  • Leg een kleurrijk voorwerp naast je baby en verplaats het regelmatig. Zo blijft je kleintje voortdurend in beweging
  • Beweeg je hand boven je baby. Hij zal er automatisch naar grijpen.
  • Kan je peutertje al stappen? Laat hem of haar dan zelf zijn luier halen.
  • Maak een fietsbeweging met de beentjes of kietel even onder de voetjes. 

Ook actief met pamper aan

Ook mét luier heeft je baby geen reden om te luieren! Een goede pasvorm zorgt ervoor dat je kleintje kan rollen, kruipen en bewegen naar hartenlust. De kwaliteitsluiers van Boni bijvoorbeeld, sluiten met hun hersluitbare klittenband en elastische zijkanten perfect aan. Bovendien zijn de luiers en oefenbroekjes superabsorberend en zorgt de zachte binnen- en buitenlaag voor optimaal comfort.

Kleurrijke speeltjes om armen en beentjes te strekken tijdens het verschonen? Vind iets leuks in ons assortiment Baby speelt in de webshop.

In samenwerking met Boni Selection

Boni Selection is het huismerk van Colruyt Group en biedt u uitstekende kwaliteitsproducten aan de laagste prijzen. De luiers zijn superabsorberend en de zachte binnen- en buitenlaag zorgen voor een optimaal comfort.

In samenwerking met:

Boni Selection is het huismerk van Colruyt Group en biedt u uitstekende kwaliteitsproducten aan de laagste prijzen. De luiers zijn superabsorberend en de zachte binnen- en buitenlaag zorgen voor een optimaal comfort.