Geheime gids voor grootse gezinsavonturen

Zoek je inspiratie voor fijne gezinsuitstapjes? Ver hoef je daarvoor niet te gaan, in ons kleine Belgenland valt heel wat te beleven. Ontdek onze tips!

Dierenparken

Een klassieker! Er is aan alles gedacht om het je schatjes naar hun zin te maken. Bewonder de leeuwen en luipaarden, wandel door de Vlindertuin of ga op zoek naar de Nemo, het clownvisje, in het grote aquarium!

Hou je vast voor een kleurrijke safari! Maak van dichtbij kennis met giraffen, olifanten, nijlpaarden, neushoorns, zebra’s en tal van andere dieren in een prachtige omgeving. Natuurpracht gegarandeerd.

Trek naar het hart van de Ardennen en ontdek de bekendste grotten van West-Europa, die terecht 3 sterren krijgen in de Michelingids. Bezoek ook het dierenpark en speur naar witte wolven!

Nog geen babybezoek gebracht aan panda Tian Bao? Dit is de ideale gelegenheid! Meer dan 5000 dierensoorten wachten ook op jouw komst. Kom tot rust in het adembenemende landschap en reis van Azië naar Afrika en weer terug, net alsof je er zelf bent.

Op naar de kust en de wereld van Kabouter Plop! Op het programma: superveel attracties, maar ook shows en unieke evenementen. Zin in iets anders? Bezoek dan zeker ook Plopsaqua, Plopsa Coo of Plopsa Indoor.

Musea

Spelen in een museum? Ja hoor! Interactieve tentoonstellingen waar kinderen spelenderwijs zichzelf leren kennen en de wereld rondom ons ontdekken.

In hartje Brussel zetten allerlei tijdelijke en permanente tentoonstellingen de negende kunst in de kijker.

In dit herenhuis ontdek je een van de meest uitgebreide speelgoedcollecties van Europa. In de verschillende ruimtes vind je speelgoed van 1830 tot nu.

Bewonder meer dan zestig levensechte, geanimeerde dino’s in Brussel. De dag kan je afsluiten in de interactieve kidszone.

Een uitstap met je baby? Vertrek niet zonder een kijkje te nemen in ons assortiment Op stap.