Geheimen van een succesvolle babymassage

Je baby op de verzorgingstafel leggen en een beetje strelen? Er is heus meer nodig voor een goede babymassage. Je moet een goed, rustig moment kiezen en een aangename sfeer creëren. Sandrine van Wilderode, vroedvrouw en docent vroedkunde, geeft de geheimen prijs van een succesvolle massage.

Zachte amandelolie voor een zachte massage

“Zachte amandelolie is zonder twijfel een goed basisproduct. Deze olie voedt, reinigt en versoepelt de huid.”, zegt onze expert. Vind je de geur van de olie niet zo aangenaam, dan kan je ook - na inwinning van deskundig advies - etherische oliën gebruiken. Kokosolie bijvoorbeeld, of sida cordifoliaolie, kamilleolie, kurkumaolie of sesamolie. Controleer altijd eerst of de olie geschikt is voor baby’s en test de olie eerst even op een klein huidplekje uit, om zeker te zijn dat je baby niet allergisch reageert. Voor de massage van je baby’s gezichtje gebruik je beter geen olie. Koop een kleine hoeveelheid zodat de actieve stoffen altijd optimaal hun werk kunnen doen.

Vind de perfecte olie voor een babymassage in onze webshop. 

Een warme plaats

Zorg het dat aangenaam warm in de kamer is (25 °C) en de kamer over een goede luchtvochtigheidsgraad beschikt. Zorg voor gedempt licht, om te vermijden dat je kind opgewonden wordt. En vermijd omgevingsprikkels. 

Het juiste moment

Je kan je baby masseren als je hem wast of voor het slapengaan. Geef nooit een massage na de maaltijd. Begin bijvoorbeeld met hem een badje te geven en doe de olie op zijn huid, en geef daarna een massage. Doe daarna zijn pyjama aan en geef hem zijn flesje. 

Een ontspannen papa of mama

Zorg voor een warme en ontspannende sfeer. Als je baby voelt dat je gespannen bent, zal hij niet van de massage genieten. 

Handen klaar om te masseren

Zorg voor propere handen, knip je nagels en doe ringen en sieraden uit. Giet de olie in een kommetje zodat je ze gemakkelijk met één hand kan nemen.

De ideale positie voor jou en je baby

Zoek een ideale positie voor jezelf én voor je baby. Een zachte ondergrond met je rug tegen de muur, bijvoorbeeld. Alleen als jullie je allebei comfortabel voelen, zal de massage lukken.

Als het even misgaat …

Eva, mama van Sam (6 maand), raadt aan om tijdens de massage altijd een handdoek bij de hand te hebben. “Mijn zoontje plast bij elke massagebeurt!”, zegt ze. Voorzie ook een verse luier en body.

In samenwerking met: Weleda

Weleda staat voor puur natuurlijke verzorgingsproducten zonder synthetische toevoegingen. De producten zijn goed voor jou én goed voor de wereld, al meer dan 90 jaar.