Vrije tijd en OnderwegOp stap

Bescherm het gehoor van je baby

Het gehoor van baby’s en peuters is kwetsbaar. Tijdens de eerste levensjaren is dit nog volop in ontwikkeling. Zonder erbij stil te staan kan je je kindje al op jonge leeftijd blootstellen aan harde geluiden, wat zelfs blijvende gehoorschade kan veroorzaken. Natuurlijk wil je die schadelijke geluiden zoveel mogelijk vermijden, maar dat is niet altijd mogelijk. En dan is het van groot belang om het gehoor van je kindje te beschermen.

Oorzaken van gehoorschade bij baby’s en peuters

De voornaamste oorzaken van gehoorschade bij jonge kinderen zijn omgevingsgeluiden en speelgoed. We worden dagelijks aan enorm veel geluid blootgesteld. Op straat, bijvoorbeeld, hoor je getoeter van auto’s, mensenmassa’s, sirenes, en ga zo maar door. Maar ook thuis is er vaak veel geluid. Denk aan de radio en televisie, de stofzuiger, keukenmachines en de grasmaaier.

Partner

Het gemak van gehoorbescherming

Tijdens de aankomende zomermaanden, zijn er steeds meer festivals waar je als gezin samen naartoe gaat. Het is natuurlijk erg gezellig om je kleintje mee te nemen naar een carnaval, een muziekfestival of een leuk lokaal foodfestival. Maar tijdens zo’n evenementen is er vaak ook (harde) muziek. En het gehoor wordt er al snel voor een langere tijd aan blootgesteld. Dus denk hier zeker aan gehoorbescherming voor jezelf en je kids.

Een ander gemak van gehoorbescherming is dat je baby ongestoord kan slapen in lawaaiige situaties. Als hij mee gaat op reis, bijvoorbeeld. Ook voor kinderen die last hebben van overprikkeling, kan het dragen van een gehoorbeschermer prettig zijn en rust geven.

Gehoorbescherming voor de allerkleinsten

Om gehoorschade bij de allerkleinsten te voorkomen is er de Alpine Muffy Baby. Deze is geschikt voor kindjes van ongeveer 3 tot 36 maanden en dempen geluid tot 23 decibel. Hij is beschikbaar in drie kleuren: blauwroos en zwart.

De Alpine Muffy Baby is gemakkelijk op maat te maken en past bij elke baby of peuter. Het zachte, elastische hoofdbandje is voorzien van klittenband. Hij is zo ontwikkeld dat hij stevig zit en toch niet strak om het hoofdje klemt. De oorkapjes zijn los te halen van het bandje. Is je kindje ouder dan 2 jaar, dan kan je overschakelen op de Alpine Muffy, beschikbaar in het blauw en het roos.

Partner

In samenwerking met:

Alpine Hearing Protection