Granité van pompelmoes met papajacoulis en popcorn

Ingrediënten (4 personen)

 • 3 papaja’s
 • 2 limoenen
 • 2 pompelmoezen
 • 3 eetl. Boter
 • 100 g maïs voor popcorn
 • 500 g + 2 eetl. Suiker

Voorbereiding (15 min. + 3 à 4 u. in de diepvriezer)

 1. Verwarm 8 dl water en voeg 300 g suiker toe. Laat opwarmen tot de suiker is gesmolten en laat afkoelen.
 2. Pers de pompelmoes (u hebt 3 dl sap nodig.) Meng het pompelmoessap onder de suikersiroop en doe in een goed afgesloten plastic kommetje of doosje. Zet 3 à 4 u. in de diepvriezer. Roer elk uur even los met een vork en zet weer in de diepvriezer.

Bereiding (20 min.)

 1. Smelt de boter in een kookpot en voeg de popcorn toe. Zet het deksel erop en laat alle korrels poffen.
 2. Smelt ondertussen de rest van de suiker met 4 eetl. water in een steelpannetje en laat zonder te roeren even karamelliseren (de kleur van karamel krijgen).
 3. Voeg de popcorn toe aan de karamel en meng tot alle korrels bedekt zijn. Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet er het mengsel over. Laat hard worden en verkruimel de grotere stukken.
 4. Pers de limoenen. Schil de papaja’s, verwijder de pitjes en snij in stukjes. Doe het vruchtvlees, het limoensap en 2 eetl. suiker in een blender en mix glad.
 5. Verdeel de granité over glaasjes of kommetjes. Lepel er wat papajacoulis over en bestrooi met de karamelpopcorn.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.