Heerlijk slapen tussen de kleuren

Kan een kinderkamer rust uitstralen en tegelijk een beetje uit de band springen? Nou en of. Julie, mama van Lucie en Helouise, testte het uit, samen met onze decoratie-expert Daisy Seghers.

Hou bij wat je mooi vindt

Begin zoals professionals met een ‘moodboard’ of collage samen te stellen. Verzamel dus alles wat je mooi vindt op een groot vel papier of in een map. Staaltjes van verschillende kleuren, stukjes stof, foto’s van meubels of accessoires die je uit een magazine hebt geknipt, beelden van op internet enzovoort. 

Op die manier krijg je een beter zicht op wat je zelf mooi vindt en op wat samengaat en wat niet.  Want soms moet je wat je mooi vindt in vraag durven stellen: “Julie heeft me haar moodboard getoond. Zo zag ik dat ze vergrijsde pasteltinten, bordeaux en bruinschakeringen mooi vond”, vertelt Daisy Seghers. “Maar al die kleuren samen vond ik wat zwaar voor een kinderkamer. Ik heb dan voor een oudroze geopteerd in plaats van bordeaux. Het bruine heb ik wel behouden, want bruin is een neutrale kleur die verschillende kleuren met elkaar kan verbinden.”

Uiteindelijk hebben de dames vijf complementaire en warme kleuren gekozen. 

Hou rekening met licht en ruimte

Heb je in grote lijnen beslist welke kleuren je voor de kinderkamer wil gebruiken? Dan is het tijd om je ideeën aan de realiteit af te toetsen.

De kinderkamer van Lucie heeft bijvoorbeeld een bijzondere vorm: je overziet niet meteen de hele kamer als je binnenkomt. Op die manier is er ook een mooi spel van licht. Het verandert de hele dag dankzij de verschillende ramen. “Als je binnenkomt, zie je nu eerst roomwit, oudroze en de pastelgroene wand”, zegt Daisy. “Als je verder loopt, valt je oog pas op de andere kleuren. Dat zorgt voor een verrassend effect.”

Laat je verbeelding spreken

Ook bij de keuze van de meubels (bed, speeltuigen, kasten …) kan je creatief zijn. Julie houdt van naaien en heeft mooie borduurframes gemaakt. Maar jij kan natuurlijk op een andere manier je stempel drukken. Laat gewoon je verbeelding spreken. 

Julie is in elk geval heel blij dat ze zich heeft kunnen uitleven. “En met al die kleuren en stoffen oogt de kamer van Lucie ook mooi en creatief.” 

DECO-IDEE : BORDUURFRAMES MAKEN

  • Kies een rond of vierkant kader
  • Kies het stofje dat je graag in je frame wil hangen
  • Knip met een stofschaar een vierkant uit de stof dat een beetje groter is dan de cirkel van je frame. Hou ongeveer 2 cm langs de kanten over.
  • Span de stof stevig rond de cirkel en schroef het frame dicht
  • Draai de cirkel om en knip de overige stof eraf. 
  • Hang het op aan de muur

Test de kleuren

Je hebt een idee voor de kleur van de kinderkamer, maar je bent niet helemaal zeker of het ook mooi zal zijn? Vanaf nu kan je het resultaat al zien, zonder dat je echt aan het schilderen moet. Dankzij een app van MONA kan je de kleuren namelijk simuleren. Fotografeer de muren van de kamer en je krijgt een beeld van de kamer in jouw favoriete kleuren. De app download je hier

Nog veel meer inspiratie

Natuurlijk vind je ook nog een heleboel inspiratiebronnen en een groot gamma van decoratie-artikelen voor de babykamer in onze webshop.