Het achtste verhaal op de blog van Yasmin: in bad met Bruce Springsteen

Als jonge ouder is het erg leuk om te lezen hoe het er aan toe gaat in het dagelijkse leven van een blogster die in hetzelfde schuitje zit als jij. Yasmin (33 jaar), mama van Miro (2 jaar) en Lola (4 jaar), houdt ervan met haar kindjes op denkbeeldige draken te jagen en dagdroomt van een ononderbroken nachtrust. In het 8ste verhaal op haar blog duikt ze het bad in, met haar koters én Bruce Springsteen.

Over zusjesliefde en schuimbaardplezier

Ik groeide op met twee jongere zussen. Dat was soms een kwestie van haartrekken, knijpen en bijten, maar meestal van driedubbele pret. Zo ook in bad. Toen we nog klein genoeg waren om voltallig in de kuip te passen, was het vechten om wie op de badstop moest zitten, gillen om ‘bruine duikboot’-ongelukjes en vooral… veel schuddebuik- en schuimbaardplezier.

De beste stuurlui staan aan wal

Na een flinke groeispurt werd ik door zusjeslief uit ons waterparadijs verbannen wegens te plaatsrovend. La mamma wist het ballingschap van haar oudste dochter slim te compenseren met een nieuwe verantwoordelijkheid: vanaf dan kreeg ik het minimoederlijke toezicht over mijn badende zusjes. Een promotie die ik heel serieus nam. Ik hielp ‘de kleintjes’ bij het aan- en uitkleden, waste hun haren en droogde hen af. En naast het verplichte sop- en schrobwerk, zorgde grote zus ook voor aangepast entertainment aan de waterkant. Verhalen, spelletjes en liedjes werden een vast onderdeel van ons badritueel. We speelden poppenkast met washandjes en zongen enthousiast het hele oeuvre van familieheld Bruce Springsteen, met shampoo- en schuimflacons als microfoon.

In blote billen uit de bol

Onlangs werd ik opnieuw uit bad verbannen. Deze keer door mijn eigen kindjes. Na enkele jaren gezellig gezamenlijk badderen, besloten Lola en Miro dat mama’s benen te veel ruimte innamen. Sinds kort sta ik dus weer aan wal en wordt de vrijgekomen ruimte ingepalmd door bootjes, dinosaurussen, poppen en ander waterproof speelgoed. Ook deze keer heb ik mijn job description in de badkamer dan maar wat bijgestuurd en verzorg ik behalve het obligate luik ‘hygiëne’ nu ook voor mijn eigen kroost de badrandanimatie. En die is bij ons thuis erg muzikaal getint, met een bathtime playlist op Spotify die gaat van K3 over Daft Punk tot – jawel! – Bruce Springsteen. Stuk voor stuk artiesten die mijn blote tweetal volledig uit de bol doen gaan. Er wordt ritmisch gespetterd, op blote billen gekletst en zelfs getwerkt terwijl hun favoriete badhits de revue passeren.

Álvaro Soler zorgt voor springtij

Daft Punks Get Lucky en Springsteens Dancing in the Dark zorgen gewoonlijk al voor behoorlijk wat golfslag, maar als dj mama Alvaro Solers Sofia door de speakers laat knallen, gaat het hek helemaal van de dam. De zomerhit die vorig jaar onze gehuurde Fiat door Toscane deed deinen, doet sindsdien steevast het badwater naar gevaarlijke hoogten stijgen.

Bruce forever!

Terwijl mijn twerkende tweetal luidkeels meekeelt in zelfverzonnen Spaans, hoop ik dat hen later net zoveel waterpret te wachten staat met hun eigen nageslacht. En dat ook de volgende generatie nog mag meegenieten van mama’s badkamerplaylist. Want als er één artiest de tand des tijds én drie generaties badpret kan overleven, dan is het wel Bruce Springsteen.

Samen spetteren in bad, da’s pure quality time. Maar staat mama even aan wal? Dan zijn onze keileuke badspeeltjes waardige vervangers.