Huilende baby's geruststellen

Jonge ouders hebben vaak de indruk dat hun baby de hele dag huilt. Nochtans huilen niet alle baby’s evenveel. We spreken van een huilbaby als hij meer dan drie uur per dag huilt en dat minstens drie dagen per week gedurende drie opeenvolgende weken. Gelukkig bestaan er hulpmiddeltjes om huilende baby’s te troosten. Vind hieronder de tips die voor jou en je baby werken!

Een geborgen gevoel

Een huilende baby heeft vaak nood aan lichamelijk contact. Dankzij de combidrager Jasper van Tula kan je je baby overal met je mee naartoe dragen, vanaf de geboorte tot 4 jaar. In de ergonomische draagzak kan je baby op je rug of buik, met baby’s gezichtje naar jou toe, dragen. Met het apart verkrijgbare verkleinkussen kan ook pasgeboren en kleinere baby’s dragen. Het kapje ondersteunt het hoofd van je kindje als hij zachtjes indommelt en laat je toe om discreet borstvoeding te geven. Handig én ergonomisch!

Soms heeft je baby nood aan een geborgen gevoel zoals in de baarmoeder en zoekt hij tevergeefs naar dit verloren gevoel… Een inbakerdoek doet hierbij wonderen: hij stelt je baby gerust en laat je baby gewoon worden aan het leven buiten je knusse buik.

Baby wiegen

Sommige kindjes worden graag een hele dag aan een stuk gewiegd. De babyswing mamaRoo imiteert de natuurlijke bewegingen van wiegen, maar kan ook ingesteld worden op vijf verschillende standen: autorijden, kangoeroe, schommel, wieg of golf. De bewegingen, schommelsnelheid en het volume van de muziek kan je aanpassen via je smartphone. Het zitje kan je verstellen in een zitstand en volledig vlakke slaapstand. De babyswing tovert al snel een glimlach op je baby’s gezichtje!

Baby troosten

En wat als baby weent omdat hij pijn heeft? Het groeien van zijn eerste tandjes of krampen zijn niet zichtbare kwaaltjes… maar gelukkig wel tijdelijke kwaaltjes. Help je baby tijdens deze pijnlijke momenten: een warmteknuffel of een verfrissende bijtring kunnen meteen de pijn verlichten en dus huilbuien verminderen. Super!