Huisgemaakte crackers met rode bietenmousse

Ingrediënten (20 stuks)

  • 100 g lijnzaad
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g pompoenpitten
  • 20 g chiazaadjes
  • 20 g hennepzaadjes
  • 1/2 koffiel. grof zeezout (molen)

Voor de mousse:

  • 2 gestoomde rode bieten (versmarkt)
  • 50 g preischeuten
  • 3 takjes verse oregano
  • 2 eetl. zure room
  • 1 eetl. olijfolie extra vierge
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (15 min. + 30 min. laten intrekken)

  1. Meng alle zaden en pitten onder 170 ml water en het zout. Laat 30 min. zwellen tot een pasta.
  2. Snij de rode bieten in grote stukken en mix glad samen met de zure room, de olijfolie en de blaadjes oregano. Kruid met zwarte peper en zout.

Bereiding (35 min. + afkoelen)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de pasta van zaden-pitten over. Leg er een tweede vel bakpapier op en rol glad met een deegrol.
  3. Verwijder het bovenste vel bakpapier en snij in vormpjes naar keuze. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot de crackers krokant zijn. Laat afkoelen op een rooster.
  4. Lepel op elke cracker een beetje rodebietenmousse en werk af met de preischeuten.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.