Ik wil mijn lichaam terug!

Gemiddeld komt een vrouw tien tot zestien kilo aan tijdens de zwangerschap. Dat is heel normaal. Maar hoe raak je die kilo’s weer kwijt na de geboorte? Ontdek onze tips om je lichaam – bijna – helemaal terug te krijgen.

Tien tot zestien kilo zwaarder

De kilo’s die je tijdens de zwangerschap bijkomt, gaan in de eerste plaats rechtstreeks naar je baby. Ze zorgen er namelijk voor dat hij in gewicht toeneemt. Ook door het extra bloed, de placenta en het vruchtwater kom je in gewicht bij. Net zoals door het water dat je tijdens de zwangerschap ophoudt. 

Weg met zwangerschapskilo’s

Vaak verdwijnen de zwangerschapskilo’s na de geboorte vanzelf. Maar dat hangt van jou en jouw lichaam af. Hoe minder kilo’s je tijdens de zwangerschap aankomt, hoe minder kilo’s je nadien natuurlijk weer kwijt moet. Je moet zeker niet op dieet tijdens de zwangerschap. Maar eten voor twee is evenmin een goed idee. 

Heb geduld

Negen maanden lang is er een kindje in je buik gegroeid. Verwacht dus niet dat je enkele dagen na de geboorte alweer je oude figuur terug hebt. Reken zeker op een half tot een volledig jaar om opnieuw op je oorspronkelijke gewicht te zitten. 

Geef borstvoeding

Als je borstvoeding geeft, verlies je gemiddeld 500 calorieën per dag extra. 

Eet minder vet en suiker

Na de geboorte heb je weinig tijd om te eten en slapen. Maar je hebt wel veel energie nodig. Waardoor je snel bij vette en gesuikerde voeding uitkomt. Probeer aan de verleiding te weerstaan en kies voor gezonde voeding zoals fruit en groenten. 

Eet energierijke voeding

Mager vlees, groenten, volle granen en zuivelproducten: eet wat je zowel energie als een verzadigd gevoel geeft. 

Drink water

Drink elke dag voldoende water. Anders kan je last hebben van een slecht humeur en krijg je ook sneller hoofdpijn. 

Slaap veel

Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan met een baby in huis. Maar het aantal uren dat je slaapt, heeft een invloed op je gewicht. Een tekort aan slaap versterkt namelijk je zin in suiker- en vetrijke voeding. 

Draag zorg voor je lichaam met onze verzorgende oliën in de webshop.

In samenwerking met:

Vania maandverbanden, Carefree inlegkruisjes en ob tampons bieden je de bescherming en het comfort die je zoekt: zowel voor als na de bevalling, zowel tijdens je menstruatie als op alle andere dagen.