Inbakerdoeken

           
Artikelen (  1 - 21 van 21 )
:

Een inbakerdoek kopen?

Wat is een inbakerdoek en waarom heb je dat nodig?

Een wikkeldeken(ook gekend als swaddle-doek of omslagdoek) kan een heel handig hulpmiddel zijn om je baby gerust te stellen en beter te doen slapen. Inbakeren houdt in dat je een rustgevende cocon creëert rond je baby. Je wikkelt de doek op die manier dat de armpjes van je baby strak langs het lichaam blijven liggen, maar dat er voldoende ruimte is voor de beentjes om te bewegen. Die houding herinnert je baby aan de 9 gezellige maanden in je buik. Hierdoor voelt hij zich ontspannen en kan hij niet meer met de armpjes in het rond slaan, waardoor hij beter zal slapen.

Wanneer gebruik je een wikkeldoek?

Na ongeveer 3 weken begint je pasgeboren baby vaak met z’n armpjes om zich heen te zwaaien in z’n slaap, een reflex die heel normaal is in die levensfase. Tijdens die periode kan het dan ook helpen om je kindje tijdens dutjes overdag of ’s nachts in te bakeren, zodat hij rustiger en beter kan slapen. Vanaf 3 maanden kan je baby meestal zelfstandig in slaap vallen, dus dan kan je het inbakeren beginnen afbouwen. Later, rond 6 maanden, begint je kleintje van z’n rug op z’n buikje te draaien en is inbakeren niet meer veilig.

Hoe moet je je baby inbakeren?

Er zijn 2 simpele methodes om je baby in te bakeren. Enerzijds heb je inbakercapes of -zakken (van Ergopouch of Puckababy) die voorzien zijn van een handige ritssluiting. Bij sommige exemplaren kan je kiezen of je baby’s armen zich in of uit het zakje bevinden. Ze kunnen dus ook als slaapzak gebruikt worden.

Anderzijds zijn er inbakerdoeken (van bijv. Bo Jungle) die je met velcro vastmaakt in 3 eenvoudige stappen. Inbakerdoeken bij Dreambaby bestaan uit ademende materialen zoals geweven katoen of bamboe en hebben aangepaste afmetingen per leeftijdscategorie. Je kan je baby ook inbakeren met een tetradoek, op voorwaarde dat die de juiste afmetingen heeft.

Let wel op: inbakerdoeken tellen als 1 laag kledij. Zorg er dus voor dat je je baby niet te warm aankleedt onder z’n doek.