Inbakeren: geborgenheid troef

Inbakeren geeft je baby opnieuw dat zalige gevoel van geborgenheid en warmte dat hij 9 maanden lang gekend heeft in de buik. Hij is kalm. En jij dus ook! Maar wat houdt deze mirakeltechniek precies in?

Het inbakeren van vroeger

Het inbakeren van baby’s wordt al lang gedaan. Vroeger dacht men dat de kneuzingen die ontstaan tijdens de geboorte zo sneller zouden genezen, dat het navelbreuk zou voorkomen, en dat het ervoor zou zorgen dat het baby’tje een rechte rug, rechte benen en stevige schouders zou krijgen. Tot 3 maand werden baby’s volledig ingepakt, daarna werden de armen vrijgelaten. Na 6 maand werd het bakeren gestopt.

Maar men ontdekte dat inbakeren de groei kan belemmeren. Het werd minder en minder aangeraden. Zo’n vijftien jaar geleden werd inbakeren herontdekt omdat meer en meer baby’s onrustig sliepen. Natuurlijk is de huidige techniek zachter, zodat het de groei of de ontwikkeling van de heupen niet belemmert. Inbakeren kan weer, maar je moet wel de juiste techniek en materialen gebruiken.

Een goede nachtrust

Inbakeren schermt je kind af van de enormiteit van de buitenwereld. Zo kan hij langzaam wennen aan al die nieuwe prikkels. Hij beweegt minder in zijn slaap en kan dieper slapen. Een inbakerslaapzakje kan daarom helpen om je kind regelmatig en rustig te laten slapen. 

Redenen om niet in te bakeren

Inbakeren is niet aan te raden voor kinderen met:

  • problemen met de ontwikkeling van de heupen
  • koorts, binnen 24 uur na een vaccinatie
  • een infectie aan de luchtwegen

Kies je voor een inbakerdoek, volg dan nauwkeurig de handleiding om eventuele ongelukken te vermijden (risico op wiegendood, verstikking, heupproblemen). Vraag ook raad aan uw kinderarts.

Goed ingepakt van 0 tot 6 maanden dankzij de inbakerdoeken in onze webshop.

In samenwerking met: Puckababy 

Alle Puckababy® ontwerpen bieden extra geborgenheid. Baby’s herkennen die vertrouwde warmte en geborgenheid. Dit stelt ze gerust en maakt dat ze gemakkelijk en goed slapen.