Kies voor durf en afwisseling met contrast

De contrasttrend voelt zich overal thuis. Ook in de kinderkamer. Zelfs donkere tinten kunnen, afgewisseld met frisse, witte meubeltjes en felgekleurde accessoires. Zo krijg je een speelse en zelfs sprookjesachtige sfeer voor je kleine uk.

Variëren in kleur en textuur

Contrast in een interieur staat al lang niet meer gelijk aan contrastmuren. Tot voor kort waren die heel populair, maar tegenwoordig gaan we voor volledig in dezelfde kleur geschilderde interieurs. Het contrast komt dan niet alleen meer van de kleuren, maar ook van de texturen: glad versus mat, gepolijst versus ruw, glamoureus versus sober. 

Een contrast tussen glamoureus en sober? Dan vind je wat je zoekt in de prachtige metallickleuren uit de Mona-collectie 2016. Gebruik metallic vooral als er veel natuurlijk daglicht in je kinderkamer valt. Is dat niet zo, verlicht dan het metallic geverfde oppervlak goed met kunstlicht.

Soberheid siert

De trend contrast is sober en strak. Drukke prints laat je beter achterwege. Maak je kinderkamer toch speels en levendig met de juiste kleuren en accessoires.

Contrast kan overal

Ga je voor contrast? Dan spelen lichtinval of grootte van de kamer echt geen rol. Donkere kleuren, zoals antraciet of nachtblauw, passen goed in een kleine ruimte.  Ze benadrukken de intimiteit van de ruimte en dat past prima bij de geborgenheid van een babykamer. Bovendien werken donkere tinten rustgevend voor je ukje. Natuurlijk kan je afwisselen met witte of felle kleuren voor wat meer vrolijkheid. Maar doe dit dan vooral in de accessoires.

Zestigprocentregel

Een goede regel bij het kiezen van contrasterende verfkleuren is dat je de hoofdkleur van de kamer voor minstens zestig procent gebruikt, ten opzichte van de ondersteunende, contrasterende kleur. Zo behoud je een goed evenwicht en wordt het niet te overdadig. Gebruik de ondersteunende kleur voor plinten, raamkozijnen, het bovenste gedeelte van een muur of het plafond, bijvoorbeeld.

In samenwerking met:

Kleur en passie in elke stijl daar staan de Mona verven voor. Mona biedt je 5 vernieuwende collecties ‘Country Living, Contemporary, Classic, Vintage en Design’ waarin je naar hartenlust kan combineren met de meest exclusieve kleurensets. Het Mona kleurenpalet voor 2016 is geïnspireerd door cocktails en wereldberoemde minnaressen. Welke babykamer je ook droomt voor je oogappel, met de prachtige Mona-tinten maak je het waar!

www.monacolor.eu