Je kleintje verkent het vliegtuig

Wat moet je zeker meenemen, wat zijn de geheime trucjes, wat mag je zeker niet doen … Pattitra en David vragen het zich af. Katrien Vandermeiren, projectleider bij Dreambaby en mama van drie kinderen, deelt al haar tips en tricks. Zo wordt de zomervakantie onvergetelijk!

Pattitra, David en hun dochtertje Sequoia (1 jaar): off to Thailand !

Wat Pattitra het liefste wil? Dat haar kleine Sequoia het geboorteland van haar mama leert kennen! Dat betekent een lange vliegtuigreis. “We zijn erg benieuwd hoe de eerste vliegreis zal verlopen. Zelfs al slaapt ze een gedeelte van de reis, we hopen haar genoeg te kunnen entertainen om rustig te blijven. Eenmaal in Thailand gaan we de familie bezoeken, maar we zijn ook van plan om rond te trekken. We zullen dus vooral in hotels slapen.” Met zo’n programma is het maar logisch dat Pattitra en David zeker niets willen vergeten!

In de luchthaven: draagzak en eigen handbagage

De luchthaven staat gelijk aan wachten. Volwassenen irriteren zich al snel aan de lange rijen en voor baby’s is dat even vervelend. Zorg er dus voor dat je je ‘noodpakket’ altijd bij hebt:

  • Handbagage met speelgoed om je kind bezig te houden. Liefst zijn favoriete speeltjes, maar probeer geen zware of grote dingen mee te slepen.
  • Nog handiger: een draagzak. “Baby’tjes worden graag op de rug of de heup gedragen. Zo kunnen ze de wereld ontdekken van op een veilige hoogte”, verduidelijkt Katrien. Leunen tegen mama of papa is trouwens ideaal voor een verkwikkend dutje.

Reizen met het vliegtuig is heel vermoeiend voor je kleintje én voor mama en papa. Kies daarom een draagzak met een draagband rond de buik en/of ondersteuning aan de rug. Het is heel handig als de draagzak helemaal open kan, zo haal je je slapende kindje er makkelijk uit zonder hem wakker te maken. Ook een hoofdsteuntje is geen overbodige luxe.

Tijdens het opstijgen en dalen: drinken

Genoeg water drinken is essentieel. “Door het slikken wordt de druk in de oortjes minder en voorkom je pijn”, vat Katrien samen. Hou ook altijd zijn antilekbeker bij de hand: als het warm is, dehydrateert je kleintje veel sneller.

In het vliegtuig en ter plaatse : een compacte, draagbare buggy

Zware wandelwagens die veel plaats innemen en je medereizigers irriteren omdat papa er niet in slaagt om hem op te plooien en zo het gangpad blokkeert … Gedaan ermee! Katrien legt uit: “Kies voor een compacte buggy die je kan meenemen tot aan het vliegtuig. Er zijn zelfs buggy’s die in het handbagagerek kunnen. Voor baby’s tot 12 à 15 maanden bestaat er zelfs een draagbare autostoel met wieltjes onder. Betaal je voor een extra zetel, dan mag deze autostoel gewoon mee op het vliegtuig. Na de vliegreis klap je gewoon de wielen uit en heb je de ideale buggy.”

Aanpassen aan zon en warmte

Bescherm je kleintje altijd goed tegen de zon. Neem dus zeker het nodige mee:

  • Zonnecrème met een hoge beschermingsfactor
  • Uv-bestendig zonnehoedje
  • Aangepaste zonnebril
  • Uv-bestendige zwemkledij

Trek je naar warme oorden, dan is tetrastof perfect voor in het kinderbedje: heel dun en luchtig. Ook een muggennet voor rond het bedje is echt geen overbodige luxe.

Een omvormbare draagbare autostoel en andere onmisbare spulletjes uit het assortiment Op stap vind je in onze webshop.