Joepie, eitjes rapen!

Of het nu de paashaas of de paasklokken zijn die langskomen, paaseitjes rapen is een echt hoogtepunt voor je peuter. Peuters kunnen natuurlijk nog niet zo goed zoeken. Dat wist je al, want hoe vaak is je kind niet op zoek naar dat ene speeltje dat vlak voor zijn neus ligt. Maak het hem dus niet te moeilijk.

Hoe verstop je eitjes voor je peuter?

  • Baken een stukje tuin af, exclusief voor je peuter. Zo hoeft hij de concurrentie niet aan te gaan met grotere kinderen.
  • Strooi wat eieren op het terras, balkon of tuinpad. Voor je peuter is het al een hele sensatie om die eieren te zien liggen.
  • Ga voor groot en opvallend: felgekleurde eieren, een geel kuiken, een groot chocolade-ei.
  • Doe niet te veel moeite om dingen te verstoppen. Leg de traktaties op een struik, op de trap, kleine eitjes leg je in groepjes bij elkaar.
  • Voorzie niet te veel snoep. Gevonden eieren kan je stiekem terugleggen zodat je peuter op de terugweg opnieuw vondsten heeft.

Help, het regent!

Geen paniek, een indoorpaasfeest is perfect op maat van de kleinere kinderen. Echt verstoppen is zelfs niet nodig: een chocolade-ei op de salontafel, op de sofa of op de tv zorgt bij je peuter al voor veel pret. Je kunt ook gaan voor het verrassingseffect: overal waar je peuter komt, vindt hij een ei. Naast zijn potje, bij zijn waskussen of in zijn schoenen. 

Paasklok of paashaas: wat is nu het verhaal? 

In het ene gezin verstopt de paashaas de eieren in de tuin, bij de andere familie vliegen de paasklokken over. Beide verhalen vinden hun oorsprong in het geloof. In de katholieke traditie kregen de kerkklokken op donderdag voor Pasen vleugels waarmee ze naar Rome konden vliegen om daar de eieren op te halen. Die eieren werden op paaszondag uitgestrooid. De paashaas is dan weer een protestantse uitvinding.