Zoutdeeg: supertof decoreren, verboden op te eten!

Een sterretje hier, een maantje daar … Deze kerstversiering van zoutdeeg past zowel in de boom als aan een cadeautje.

Dit heb je nodig:

  • 950 g bloem
  • 750 g zout
  • ½ dl olie
  • 5 dl water

Zo maak je het

  1. Meng de bloem met het zout en de olie en voeg beetje bij beetje het water toe. 
  2. Kneed tot een stevig deeg.
  3. Rol het deeg uit tot het ongeveer 1 cm dik is.
  4. Verwarm de oven voor op 170° C.
  5. Beleg een bakplaat met bakpapier.
  6. Steek vormpjes uit het deeg en maak een gaatje aan de bovenkant van de figuurtjes.
  7. Bak de figuurtjes 15 à 20 minuten in de oven. 
  8. Laat afkoelen en steek er een touwtje door. 
  9. Hang ze samen op aan de takken van de kerstboom.

Tip

Deze versiering kan je ook vastmaken aan je cadeautjes in plaats van een labeltje. Een ster voor mama, een maantje voor papa, een hartje voor je engeltje … Doe zoals je zelf wil!