Babykledij

                   
Artikelen (  1 - 48 van 325 )
:

Waar kan ik babykleding kopen?

Dreambaby is een van de weinige winkels die een groot aanbod aan babykledingmerken (zoals Noppies, Feliz by Filou, Z8, Name it, B*E*S*S... …) op één plaats aanbiedt. Bovendien zijn alle prijsklassen vertegenwoordigd! Of je nu babykleding in Roeselare, Kortrijk, Antwerpen of een andere stad zoekt, er is altijd wel een Dreambaby-winkel in jouw buurt. Ook online vind je een selectie babykleding, van mooie setjes tot kledij voor een babyborrel. Ben je op zoek naar goedkope babykledij van goede kwaliteit voor een jongen of een meisje? Neem dan zeker een kijkje in de leuke collectie van ons eigen merk Dreambee. Ten slotte kan je voor koopjes ook terecht in onze outlet met babykleding on sale!

Wanneer gebruik je welke maat voor babykleding?

Ga niet altijd uit van de leeftijd die op babykleding aangegeven wordt, want die kan enorm verschillen van merk tot merk. Soms valt een bepaald merk voor babykleding nogal klein of smal. Een baby’tje van een maand oud zal over het algemeen eerder in babykledij voor 2 of 3 maanden passen. Is je baby jonger dan 1 jaar, dan kan je de leeftijd van je baby (met gemiddeld gewicht) maar beter verdubbelen. Voor een baby van 3 maanden koop je dus best kledij voor 6 maanden. Babykleertjes die per maat (44, 46, 50, etc.) of gewicht worden geklasseerd, kan je beter afstemmen op jouw baby dan de kledij met algemene leeftijdsvermelding. Bekijk onze tabel met de maten van babykleding.

Welke babykleding neem je mee naar het ziekenhuis?

Je baby is op dat moment 0 maanden oud. Zoals eerder aangehaald, kan je de leeftijd van een baby jonger dan 1 jaar best verdubbelen bij het kiezen van kledij. Kies dus voor newborn babykledij voor 1 maand of ouder (naargelang het gewicht van je baby). Welke babykledij heb je nodig bij de geboorte? Om je hierbij te helpen, hebben we een checklist gemaakt met wat je best meeneemt in je kraamvalies. Ook de nodige babykleding voor het ziekenhuis werd in dat overzicht opgenomen. Zorg dat je bij de geboorte zeker 4 pyjama’s, 6 dagoutfits, sokken, 1 jasje en een muts of hoedje klaar hebt liggen. Kies voor stukken met een grote halsopening en kleertjes waarin je baby goed kan bewegen. Je zal merken dat een body gemakkelijker zit dan een hemd en broek en dat een pyjama met voetjes praktischer is dan kousjes. Geef de voorkeur aan sluitingen met velcro of drukknoppen, natuurlijke vezels (in de plaats van synthetische) en makkelijk te wassen kleertjes (bron : Kind en gezin).

Welke babykleding gebruik je bij welke temperatuur?

Welke kledij doe je je baby aan in de zomer en welke in de winter? Het is niet altijd gemakkelijk om te weten of je baby het warm of koud heeft en hoeveel laagjes je hem dus moet aandoen. Jonge baby’s verliezen snel warmte, dat is een feit, maar vele ouders hebben toch de neiging om hun kleine spruit te veel kleren aan te trekken. Als de nek van je baby vochtig is, wil dat zeggen dat je baby het te warm heeft. Hou dit dus zeker in de gaten. Vele merken stellen speciale zomer- en wintercollecties voor. Zo ben je zeker dat de materialen geschikt zijn voor koud of warm weer. Een handige tip: doe je baby meerdere laagjes aan. Als hij te warm heeft, kan je gewoon een laagje uitdoen!

Wanneer kan je best babykleding kopen?

De aankoop van kleertjes is vaak een emotioneel gebeuren. Zodra je weet dat er een baby op komst is, heb je zin om het concreet te maken door kleertjes te kopen. Er is niet echt een uitgelezen moment om een kledingstuk aan te schaffen. Als je kiest voor typisch vrouwelijke of mannelijke kleertjes moet je natuurlijk wel al het geslacht van je baby kennen. Tenslotte heb je 9 maanden lang de tijd om promoties in de gaten te houden. Zorg gewoon dat je genoeg kleertjes in huis hebt om je baby aan te kleden tijdens het verblijf in het ziekenhuis en tijdens de eerste weken thuis. Een waardevolle tip: naar het einde van je zwangerschap toe zal je een beter beeld hebben van de vermoedelijke grootte van je baby. Zo vermijd je dat je kleertjes koopt die te klein zullen zijn.

Wanneer moet je je babykleding wassen?

Eerst en vooral: was de kleertjes altijd voor gebruik. Een baby heeft heel snel vuile kleertjes. Hij is nog niet zindelijk, laat soms eten uit zijn mondje glijden, produceert veel speeksel (zeker tijdens de aanmaak van tandjes) en heeft wel eens last van oprispingen of reflux. Het gemakkelijkste is om de babykleding in de machine te wassen zodra ze vuil zijn. Tip: zorg ervoor dat je altijd voldoende propere body’s in huis hebt. Er bestaan ook speciale bandanaslabbetjes om het speeksel van je baby op te vangen en jou zo enkele wasbeurten te besparen.

Hoe kan je babykleding wassen?

Het wordt aangeraden om de kledij van je baby apart te wassen (dus niet samen met de kledij van de rest van de familie). Was de kleertjes steeds op 60° C om bacteriën te doden. Je gaat best wel even na op welke temperatuur je het kledingstuk maximaal mag wassen. Was de babykleertjes binnenstebuiten, zo blijven ze langer mooi. Vergeet niet om het textiel al eens te wassen voor gebruik. Waar kan je je babykleding dan best mee wassen? Kies bij voorkeur voor een zacht wasmiddel dat speciaal voor een gevoelige babyhuid werd ontwikkeld (PH-neutraal, dermatologisch getest). Probeer wasverzachter te vermijden: bij sommige baby’s zorgen de kleur- en geurstoffen voor huidirritatie.