Kinderkamer in kurk? Slimme keuze!

De inrichting van een kinderkamer is een uitdaging: de kamer moet veilig en praktisch zijn én een plek waar de kindjes zich volop kunnen amuseren. Als ouder stel je dus hoge eisen, en kurk zal je niet teleurstellen. Zowel als vloer- of wandbekleding is het een natuurlijk materiaal dat voldoet aan alle verwachtingen: veilig, comfortabel én makkelijk te onderhouden. Lees even mee!

Safety first!

Kinderen brengen leven in huis en zijn een bron van geluk. Als ouder wil je eerst en vooral een veilige en gezonde leefomgeving creëren. Zeker in de kinderkamer, waar zich tal van activiteiten afspelen: je kleedt er de kindjes aan, steekt hen in bed … Het is ook de plek waar ze zich uitleven, wegdromen en amuseren. Kurk is een veilige keuze:

 • Kurk is veerkrachtig en elastisch. De kindjes kunnen naar hartenlust rondspringen en rollebollen én kurk is ook voor jouw benen en rug een zegen.
 • Kurk is bijzonder zacht en dempt schokken. Zo verklein je aanzienlijk de kans dat je kindje zich bezeert bij een eventuele valpartij.
 • Bovendien zijn vloertegels in kurk ook bestand tegen een stootje: ze zijn bedekt met een natuurlijke afwerkingslaag die de vloer slijtvast en krasbestendig maakt.

Dankbare voetjes

Kurk is een sfeervolle en comfortabele optie. Het materiaal geeft de kamer een warme, karaktervolle uitstraling én voelt ook letterlijk lekker warm aan!

 • Kurk is verkrijgbaar in een brede waaier aan trendy en tijdloze kleuren: keuze genoeg dus om je kinderkamer een leuke look te geven!
 • Kurk is comfortabel zacht en bezorgt je blote voeten een aangenaam gevoel – of het nu de kleine, gevoelige voetjes van je kindje zijn of de jouwe!
 • Kurk neemt de omgevingswarmte op en voelt altijd lekker warm aan: een ideaal speelterrein voor jonge kapoenen.

Hou het hoofd koel …

Als er in huis één ruimte is waar je een goede akoestische isolatie wil, dan wel de kinderkamer! Spelende kinderen letten niet op decibels. Integendeel: bonken, trappelen, schreeuwen, zingen … Laat ons eerlijk zijn: als ouder kan dat lawaai wel eens ergerlijk zijn. En dat is dankzij kurk voorgoed verleden tijd.

 • Kurk zorgt ervoor dat speelgeluiden en trillingen sterk worden afgezwakt. Kindjes kunnen dus naar hartenlust spelen en rondlopen zonder dat je hen constant moet kalmeren. Goed voor jou … en de buren!
 • Het gevolg van die rustigere en stillere omgeving? Je stressniveau daalt gevoelig, je levenskwaliteit gaat omhoog.

Onderhoud: kinderspel!

Last but not least: ook het onderhoud van een kurkvloer is verrassend eenvoudig. Geen overbodige luxe voor (jonge) ouders die vaak niet weten wat eerst te doen!

 • Kurk vergt weinig onderhoud: regelmatig eens stofzuigen of dweilen volstaat.
 • Kurk vergaart weinig stof en je hebt dus ook minder last van huisstofmijt.
 • Het is een natuurlijk materiaal, een aanrader voor ouders die een gezonde leefomgeving willen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van kurk in de kinderkamer? Santana, een 100 % Belgisch bedrijf met meer dan 30 jaar ervaring, is vandaag dé referentie voor vloer- en wandbekleding in kurk.

Vertel mij meer!