Limoenquinoa met grijze garnalen

Geef kleur aan de feesttafel met dit voorgerecht. Lekker én gezond: ideaal voor mama’s to be!

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 g grijze garnalen
  • 2 onbehandelde limoenen (bio)
  • 2 bosjes waterkers
  • 1 plantje dille
  • 1 plantje platte peterselie
  • 3 dl lichte room
  • 200 g quinoa
  • 4 eetl. Amandelnoten
  • 4 eetl. olijfolie extra vierge
  • 4 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 4 dl heet water)
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding (10 min.)

  1. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
  2. Rasp de schil van de limoenen en pers de limoenen.
  3. Hak de dille, de amandelnoten en de peterselie fijn.
  4. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.

Bereiding (20 min.)

  1. Kook de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking).
  2. Voeg de limoenzeste, het sap, de dille en de grijze garnalen toe (hou een aantal garnalen over voor de afwerking). Kruid met zwarte peper en zout en voeg de olijfolie toe.
  3. Dompel de blaadjes waterkers onder in kokend water. Giet af en spoel onder koud water.
  4. Mix de waterkers met de lichte room  tot een schuimige massa.
  5. Verdeel de quinoa over 4 borden. Strooi er de rest van de garnalen over en leper er wat van het waterkersschuim bij. Werk af met de crumble van amandelen en de fijngehakte peterselie.

In samenwerking met:

Werk van vele handen
Vóór een recept in onze folders, kookboeken en op onze website belandt, gaat het door vele handen. Al die mensen kneden het met veel zorg en passie tot een echt Colruyt-recept. Een recept dat inspireert. Een recept dat stap voor stap en op een duidelijke manier wordt uitgelegd. En vooral een recept waarmee iedereen in weinig tijd lekkere gerechten op tafel zet, voor elke gelegenheid.