Lookbook Zwangerschapskleding

Stralend met een buikje!

Je zwangerschap is hét moment om jezelf te verwennen met een paar toffe outfits. Want met je bolle buik mag je gerust uitpakken! Dreambaby laat je 9 maanden stralen dankzij een mooi assortiment zwangerschapskleding. Snuister je in onze toffe collecties? Hou dan deze tips in het achterhoofd.

25 % korting met je Xtra-kaart

Je kiest uit verschillende comfortabele én stijlvolle merken en krijgt altijd 25 % korting met je Xtra-kaart (Niet geldig op borstvoedingsbeha’s en zwangerschapsondergoed.).

Ben je bezweken voor onze kledingcollecties?

Ben je bezweken voor onze kledingcollecties? Heb je zin om een nieuwe outfit te kopen? Kom onze collectie passen, je vindt de kledij in het merendeel van onze Dreambaby-winkels. In onze webshop vind je een deel van onze ondergoed-collectie.

Vind mijn Dreambaby-winkel

Onze merken

TIPS

Koop je eigen maat

In principe kan je bij zwangerschapskleding gewoon je eigen kledingmaat kopen. Alle stoffen en materialen groeien mee met je buik en borsten, zodat je er altijd vrouwelijk blijft uitzien. Broeken en jeans hebben een rekbare buikband en bij bovenstukken zit er extra ruimte aan de voorkant.

Comfort!

Let er bij het passen op dat de kleding meteen goed zit. Ga bij broeken even door de knieën of doe alsof je op een stoel gaat zitten. Als je de buikband niet voelt zitten, dan heb je de juiste maat gevonden.

Wat heb je zeker nodig?

Zwanger ben je negen maanden lang en bij alle gelegenheden. Voorzie daarom enkele goede basisstukken die je makkelijk kan combineren, zoals een mooie, veelzijdige zwangerschapsjurk, een lichte en een donkere broek, een paar mooie T-shirts en tops en een vestje.

Geen jeans meer?

Draag je de laatste weken liever geen jeans meer? Dan is een elastische rok of legging handig. Of een comfortabel ‘huispak’ om lekker in de zetel te zitten.

Meerdere seizoenen

Koop liefst ook kleding die geschikt is voor meerdere seizoenen. Bijvoorbeeld T-shirts of jurkjes met driekwart mouwen of rokken die je met of zonder kousen kan dragen.

Een borstvoedingsbeha?

Een borstvoedingsbeha is speciaal ontworpen om je baby na de bevalling makkelijk te voeden. Met één clip aan de schouderbandjes kan je de cups afzonderlijk losmaken en je borst ontbloten zonder je beha uit te doen. Zo kan je je kindje altijd discreet aanleggen. Niet-voorgevormde voedingsbeha’s kan je ook al tijdens je zwangerschap dragen omdat ze door de fijne stof gewoon meerekken als je borsten groeien.

Ook in bed een beha dragen?

Ook ‘s nachts kan het fijn zijn om een zachte borstvoedingsbeha te dragen. Om je borsten te ondersteunen of om borstkompressen te kunnen dragen tegen lekken. Kies voor in bed wel altijd een naadloze beha zonder beugels.

Wanneer koop je een voedingsbeha?

Een borstvoedingsbeha schaf je best in de laatste maand van je zwangerschap aan, als je weet hoe groot je borsten zijn geworden door de melkproductie. Als het gaat om een voedingsbeha met voorgevormde cups, dan is het zelfs nog beter om die pas in de eerste week na de bevalling te kopen.

Kom passen in onze winkels

Het is belangrijk om rustig te passen en verschillende beha’s uit te proberen. Vraag gerust hulp aan de medewerkers in onze winkels om de juiste maat op te meten. Koop je een borstvoedingsbeha als je net gevoed hebt, steek dan een hand achter de binnenbeha tijdens het passen. Heb je volle borsten, dan mag je de beha passend kopen. Let er wel op dat er nog wat ruimte over is voor borstkompressen. Koop zeker nooit een beha die je borsten afknelt of te strak gespannen staat op je rug. Pas de beha ook altijd op de strakste sluiting. Zo ben je zeker dat hij nog met je mee kan groeien.