Het derde verhaal op de blog van Yasmin: kindjes in kolommen

Als jonge ouder is het erg leuk om te lezen hoe het er aan toe gaat in het dagelijkse leven van een blogster die in hetzelfde schuitje zit als jij. Yasmin (33 jaar), mama van Miro (2 jaar) en Lola (4 jaar), houdt ervan met haar kindjes op denkbeeldige draken te jagen en dagdroomt van een ononderbroken nachtrust. In het 3de verhaal op haar blog vertelt ze hoe zij en haar man als ‘last minute planners’ de zomervakantie proberen regelen voor de kids. Als dat maar goed komt!

Schat, we hebben een probleem

Die avond aan de keukentafel, een stel ouders met een glaasje wijn en een laptop. “Schat, we zitten nog met een probleem van R4 tot R9.” “Hoezo, gingen ze dan niet naar jouw ouders?” “Nee, da’s van 12 tot 17.” Stress. De zomervakantie loert om de hoek en we hebben nog best wat vakjes te vullen. “Eens horen bij de buren? Misschien een dagje naar je zus?” Het scherm van mijn computer toont een bontgekleurd raster van rijen en kolommen. Kampen, logeerpartijtjes bij de grootouders en bij elkaar gebedelde playdates die vaak met moeite een werkdag overbruggen: mijn zomervakantiespreadsheet…

Toen te veel, en nu te weinig tijd

Vorig jaar was ik twee maanden thuis met Lola en Miro. Zalige zomermaanden, met zeeën van tijd, marathons aan zomerbars en uitstapjes met de trein. Eerlijk: na enkele weken kon ik geen speeltuin of zandbak meer zien, maar goed, ik had tijd en was me heel goed bewust van die luxe. Dit jaar heb ik géén tijd. Dit jaar heb ik rijen en kolommen. En bel ik rond op zoek naar opvang voor Lola en Miro, van R4 tot R9.

We zijn geen natural born planners

Ik hoor mezelf onderhandelen: “Als je er liever maar eentje bijhoudt, ook goed, hoor. Die tweede krijg ik dan elders nog wel verkocht.” I’ll take what I can get. Had iemand ons in het prekindertijdperk
dit beeld – twee fronsende ouders met een laptop en kindjes in kolommen – in een glazen bol getoond, we hadden naar adem gehapt, mijn man en ik. 

Serieus: het onderdeel project management in de ouderlijke jobomschrijving hadden we wat onderschat. Wij zijn geen natural born planners. Doen niet aan voorraad inslaan, want beslissen graag de dag zelf wat we eten. Wachten ook graag tot het laatste moment om concerttickets of babysits te boeken. En ja, zowel die concertjes als die babysits zijn dan weleens uitverkocht als wij eenmaal gaan plannen, dat hoort erbij. En met twee kindjes, twee voltijdse jobs en negen weken schoolvakantie horen spreadsheets er plots ook bij, hoe onnatuurlijk dat ook aanvoelt.

Joepie, we zijn bijna J1 tot K7!

Gelukkig is er dat grote roze vlak van J1 tot K7. Het twee-weken-vakantie-met-ons-viertjes-vlak: out of office en out of Belgium. Dan vliegen we naar een zonnig eiland, impulsief gekozen op basis van mooie Google-prentjes. In gedachten zie ik Lola en Miro met hun witte zonnecrèmebuikjes naar de zee rennen. Vechten om een emmer, zeuren om ijsjes en vriendjes maken in een vreemde taal. En dat beeld, daar kunnen geen blanco rijen of kolommen tegenop.

Een warhoofd vol goede voornemens

En ook voor de planning van die vakantie zal ik binnenkort mijn laptop openklappen, om lijstjes te maken van de reisbenodigdheden per gezinslid. Ik zal netjes afvinken wat ik heb gekocht en ingepakt en ik zal de belangrijkste zaken toch vergeten! Maar hoeveel bagage heb je eigenlijk nodig voor dat
prentje met die zonnecrèmebuiken aan de vloedlijn?

Het eerste verhaal op de blog van Yasmin: Niet zonder mijn knuffel!   
Het tweede verhaal op de blog van Yasmin: lieve vroedvrouwen, lieve heldinnen 

Jouw kleintje geboeid bezighouden tijdens de zomervakantie? Neem een kijkje in ons assortiment Spelen in de webshop.