Een meerling op komst?

Praktische tips voor toekomstige tweelingen- en meerlingenouders

Leg je geboortelijst op tijd...

  • want bij Dreambaby kan je extra artikelen voor je meerling uitkiezen die niet in het standaardassortiment zitten. Deze artikelen worden speciaal voor jou besteld en daarom hebben ze soms een langere levertermijn.
  • want bij een meerlingzwangerschap beval je vaak wat vroeger dan voorzien. Normaal liggen de artikelen van je geboortelijst 2 weken voor de uitgerekende bevallingsdatum klaar in je thuiswinkel. Op jouw vraag kunnen we een vroegere bevallingsdatum noteren zodat je artikelen vroeger beschikbaar zijn in je thuiswinkel.

Welke babyfoon kies je?

Als je kindjes in verschillende kamers slapen, kan je uiteraard meerdere babyfoons gebruiken. Maar je kan ook kiezen voor een babyfoon waar je verschillende zenders aan kan koppelen.

Hou je 't graag analoog, dan is een goed alternatief een analoge babyfoon met PMR-technologie. Als je je liever niet druk maakt over zendkanalen zoeken zonder storing, is een digitale, uitbreidbare babyfoon met FHSS-technologie iets voor jou.

Wil je letterlijk een oogje in het zeil houden, dan vind je bij Dreambaby digitale babyfoons met FHSS-technologie waar je verschillende camera's aan kan koppelen.

Vind je ideale babyfoon

Met je baby's op stap

  • Een duowandelwagen is onmisbaar. Afhankelijk van het model zijn er meerdere combinaties mogelijk: 2 draagbare autostoeltjes, 2 draagmanden, 2 gewone zitjes, 1 draagmand en 1 zitje ... Voor deze wandelwagens bestaan aangepaste accessoires zoals een aangepaste regenhoes. En wist je dat er zelfs voor drielingen of vierlingen aangepaste meegroeiwandelwagens bestaan? Onze winkelmedewerkers helpen je graag een wandelwagen uitzoeken die bij jullie past.
  • Zijn je kindjes al een beetje ouder, dan kan je kiezen voor een duobuggy. Of je kan met een connector 2 gewone plooibuggy's aan elkaar bevestigen.
  • Voor 2 baby's neem je natuurlijk extra veel spullen mee (dubbel zoveel luiers, reservekledij ...). Kies daarom een extra ruime verzorgingstas.
  • Heeft je gezin 2 auto's, dan is het geen overbodige luxe om voor beide auto's autostoelen te voorzien. Dat is een hele investering, maar op die manier moet je de autostoelen niet voortdurend verplaatsen.
  • Een sportief alternatief is de fietskar. Daarin passen 2 kindjes tot de leeftijd van 7 jaar. Zelfs heel kleine baby's rijden makkelijk mee als je een babyschelp of hangmat gebruikt.

Met 2 of meer op stap

Het park

Dreambaby heeft duoparken die een stuk breder zijn dan een gewoon park zodat er plaats is voor 2 slapende of spelende kindjes. Vergeet de aangepaste matras, de juiste hoeslakens en gepast parktextiel niet! Met z'n tweeën in een park kan ook voor verrassingen zorgen, want ondernemende klauteraars durven wel eens ontsnappingspogingen te wagen.

Een gewoon park kan uiteraard ook, maar dat wordt al snel krap van zodra je baby's groter worden. Zeker wanneer je het park ook gebruikt als slaapplekje voor je kindjes!

Zoek je park

Badtijd!

Met 1 baby in bad heb je je handen al vol. Een tweede badje kopen heeft dan ook weinig zin. Broer- of zuslief geniet ondertussen mee van alle badplezier vanuit z'n relax. En als je ene ukje gewassen, afgedroogd en aangekleed is, is het badtijd voor broer of zus.

Van verzorgingsproducten zoals een neusreiniger of thermometer haal je er om hygiënische redenen beter wel meer van in huis.

Alles voor je baby's verzorging

Extra veel was

Slabbetjes, handdoeken, tetradoeken, lakentjes enz. gaan er dubbel zo snel door met meerdere kindjes. Voldoende voorraad is dus geen overbodige luxe!

Naar het badtextiel

Het favoriete speelgoed

Het leukste speelgoed delen met je broer of zus is niet altijd zo makkelijk. Van de favoriete speeltjes van je kindjes kan je er best meer in huis halen, dat is een hoop ruzie gespaard!

Kies de leukste speeltjes


Een meerling: borst- of flesvoeding?

Een meerling: samen slapen of niet?