Nomi meegroeistoel: kinderen houden van bewegen… ook wanneer ze zitten

De motorische vaardigheden van je kindje evolueren voortdurend. Hij kan meer, wil meer en wordt zelfstandiger. Daarom moet een goede meegroeistoel je kindje niet alleen een veilige steun maar ook voldoende bewegingsvrijheid bieden – terwijl hij aan tafel zit én wanneer hij in en uit zijn stoel klimt.

De Nomi Highchair werd ontwikkeld vanuit het streven om ’s werelds beste meegroei-kinderstoel te creëren, uitgaande van vorm én functie. En dat… vanaf de geboorte al! Nomi is namelijk ontworpen om je baby, peuter, kleuter of tiener een eigen plek aan tafel te bezorgen, in het zicht en de belangstelling van heel het gezin. Vanaf dag 1!

Bekijk ons aanbod van Nomi

0-6 maanden – je baby zit mee aan de gezinstafel

In de eerste levensmaanden zijn je baby’s spiertjes niet sterk genoeg om rechtop te zitten. Daarom wordt aangeraden dat de baby vaak neerligt op een effen oppervlak dat toch alle bewegingsvrijheid biedt. Nomi Baby is de perfecte keuze wanneer je niet beide handen voor je kleintje vrij hebt. In de Nomi Baby ligt je jongste telg hoog en droog - ver van alle stof, mensenvoeten of dierenpootjes – en wordt hij/zij van meet af aan toch een volwaardig gezinslid aan de tafel.

6-24 maanden – je kindje wil rechtop zitten

Rond de leeftijd van 6 à 9 maanden is de tijd gekomen om rechtop te zitten, zonder hulp. Je baby kan dan wellicht al op zijn buikje rollen, naar kruiphouding – en weldra zal hij ook rechtop zitten. Dan is het tijd om de Nomi Baby te vervangen door de zitting, rugleuning en voetsteun van de Nomi meegroeistoel, in combinatie met de Nomi Mini beugel. Nomi Mini geeft tegelijk steun én bewegingsvrijheid – de beste basis voor het ontwikkelen van de motorische vaardigheden van je kindje.

2 jaar oud – voor peuters en kleuters, tot … tieners

De meegroeistoel Nomi Highchair is de kern van het Nomi-concept. Hij is perfect op je kindje afgestemd, vanaf de leeftijd van ongeveer 2 jaar tot in zijn tienerjaren. Zodra je kleintje pogingen onderneemt om zelf, zonder hulp, op en af de stoel te klimmen, is het tijd om de Nomi Mini beugel te verwijderen. Houd een oogje in het zeil terwijl je peuter in of uit de stoel klimt, en help hem/haar een handje. Na een tijdje kan je peuter de Nomi Highchair meegroeistoel zelfstandig gebruiken, zonder hulp.

Een Scandinavisch design, dankzij Peter Opsvik

De man achter de Nomi Highchair is de bekende Noorse ontwerper Peter Opsvik. Hij kan terugblikken op maar liefst 40 jaar ervaring in het bedenken en tekenen van kinderstoelen, dus Peter weet perfect wat er goed is voor de houding van een kind: bewegen! En dat resulteerde in een stoel met een zeer specifiek design, voor elke leeftijd specifiek uitgedacht.


Nomi, dé oudervriendelijke meegroeistoel

Dat de Nomi de lieveling is van jouw lievelingen, dat is duidelijk. Dankzij hun Nomi Highchair zitten je kindjes namelijk àltijd mee aan tafel. Of ze nu twee weken, twee jaar of twaalf jaar zijn. Nomi brengt het hele gezin samen, en dat is exact wat Peter Opsvik voor ogen had toen hij de Nomi bedacht. Maar, Peter hield bij het ontwerpen ook rekening met mama en papa, die eveneens dagelijks de Nomi Highchair gebruiken. En speciaal voor het gemak van de ouders zit de Nomi vol kleine handigheidjes die je dagelijkse eetmomenten vergemakkelijken.


Een absoluut lichtgewicht

Met z’n 4,9 kilogram is de Nomi een vederlichte eetstoel. Dat maakt hem gemakkelijk om te verplaatsen doorheen het huis. Wil je douchen maar kan je je kleintje niet alleen laten? Je neemt de Nomi vlotjes mee naar de badkamer. Je wil koken, maar je peuter zit gezellig te tekenen aan de eettafel? Zet de tablet op de Nomi, neem de Nomi in de hand mee naar de keuken, en je kleintje kan daar gezellig verder kleuren!


 

Traploos en zonder gereedschap te verstellen

De zithoogte van je Nomi Highchair kan je traploos instellen. Je bent dus niet afhankelijk van inkepingen in de stoel, je kan hem echt millimeter per millimeter instellen. Je hebt daar bovendien geen gereedschap voor nodig! Simpelweg aan de knop draaien om de zitting en de voetenplank heen en weer te schuiven. Superhandig als er bezoek komt, en je je Nomi’s op een andere maat wil instellen.


Baby, peuter, kleuter, tiener… op een Nomi zit je goed!

Bekijk ons aanbod van Nomi