Namen noemen

Het is één van die leuke dingen tijdens de zwangerschap: samen een naam kiezen. Je twijfelt, raakt overtuigd dat je de naam hebt gevonden... tot je partner weer in dubio is nadat je schoonmoeder terloops liet vallen dat ze hoopt dat het niet zo’n ‘moderne’ naam is.

1. Volgens het boekje

Check vooraf toch maar even de regels. De vrijheid in het namen kiezen is niet onbeperkt. Een naam bestaande uit 1 letter mag niet. Ook afkortingen en troetelnamen kies je beter niet. Vijf voornamen na elkaar mag niet. De naam mag niet absurd zijn of aanleiding geven tot verwarring. Een jongen mag geen meisjesnaam krijgen en een meisje geen jongensnaam. Laat dus zeker geen geboortekaartjes drukken voor je weet dat de naam bij de burgerlijke stand goedgekeurd zal worden.

2. What’s in a name?

Let’s face it: je baby zal ooit volwassen zijn. Schattige babynamen werken in het begin, maar zijn minder evident als je spruit later CEO van een bedrijf wilt worden. 

3. Inspiratie onderweg

Doe op een leuke manier inspiratie op door tijdens een citytrip of reis in het buitenland je oren gespitst te houden. Zo heb je in één klap een leuk verhaal achter de naam van je kindje. 

Op zoek naar inspiratie? Ontdek de voornamenbijbels uit ons assortiment Boeken in de webshop.