Opening van een winkelcomplex op de site l'Atelier in Jambes

14/10/2015

Halle, 13 oktober 2015. Met de opening van een winkelcomplex op het voormalige industrieterrein l'Atelier in Jambes, zet Colruyt Group zijn investeringen in Wallonië voort. Het gaat om een gemengd project aan de stadsrand van Namen, met zowat 9.500 m² bebouwde oppervlakte en 313 ondergrondse parkeerplaatsen. Het complex telt 4 complementaire winkelformules (Colruyt, Collect&Go, Dreamland, Dreambaby) en een vormingscentrum van Colruyt Group Academy. Met het project wil Colruyt Group het leven voor de Namenaars gemakkelijker maken. In juni opende de groep nog een nieuw distributiecentrum in Aat-Lessen.

Versterking van de aanwezigheid in Wallonië

De opening van zo’n groot complex toont aan dat Colruyt Group zijn aanwezigheid in Wallonië wil opdrijven. Het oorspronkelijke plan was om de bestaande Colruyt-winkel in de Rue Commandant Tilot uit te breiden en in de regio Namen een Dreambaby-winkel en een Bio-Planet in te planten. Tot de gelegenheid zich voordeed om vier complementaire winkelformules samen te brengen op één terrein, plus een antenne van Colruyt Group Academy.

Dit omvangrijke project zorgde voor een 25-tal nieuwe banen. Het winkelcomplex is het tweede grote project dat de groep dit jaar realiseerde in Wallonië. Enkele maanden terug opende er al een nieuw distributiecentrum in Ath-Lessines in Henegouwen, waar er zowat 350 nieuwe banen bijkwamen. Momenteel wonen ongeveer 1.300 medewerkers van de groep in de regio Namen.

Stadsrandproject

Voor de omvorming van het voormalige industrieterrein "l’Atelier" tot een stadsrandproject ging Colruyt Group ging in zee met vastgoedgroep Besix en zijn divisie Cobelba. Met steun van de gemeente werd in 2012 een SAR ("site à réaménager")-procedure goedgekeurd, waardoor het terrein een nieuwe bestemming kon krijgen als gemengde site met een combinatie van woningen, winkels en diensten. Het winkelcomplex ligt langs de Pont des Grands Malades, die als geluidsscherm dient voor de rest van de site, terwijl de huizen zijn ingeplant langs de Maas.

Ecologisch verantwoord

Vanuit zijn milieubewustzijn deed Colruyt Group ook inspanningen voor hernieuwbare energie en duurzaamheid. Zo is het complex in Jambes zeer goed geïsoleerd, met een K- peil 21, terwijl de wet een K-peil 45 eist. Er zijn ook een aantal ecologische elementen zoals zonnepanelen en een regenwateropvangsysteem dat de toekomstige siervijvers van water zal voorzien.

In Wépion, ook in de buurt van Namen, bouwde Colruyt in 2012 trouwens zijn eerste lage-energie-winkel, met K-peil 12. En WE-Power, de producent en leverancier van duurzame energie van Colruyt Group, heeft een windturbine langs de E42 in Spy.

Om het leven van de Namenaars te vereenvoudigen

In het gloednieuwe gebouw zijn 4 complementaire winkels ondergebracht:

Colruyt: voor boodschappen tegen de laagste prijzen. De winkel is groter (2.500 m²) dan de oude Colruyt in de Rue Commandant Tilot en heeft een aantal elementen van de vierdegeneratiewinkels van Colruyt, zoals een zelfbedieningsbeenhouwerij.

Collect&Go: voor de snelle shoppers is er een afhaalpunt van Collect&Go, de online boodschappenservice van Colruyt Group.

Dreamland: de winkel van Erpent verhuist ook naar de site l’Atelier. De speelgoedspecialist biedt er het ruimste assortiment van de streek aan.

Dreambaby: de babyspecialist opent zijn vijfde winkel in Wallonië. Zorgvuldig geselecteerde artikelen voor de (toekomstige) ouders en baby, advies van experts en een unieke geboortelijstservice.

Maar ook:

Colruyt Group Academy: een nieuw vormingscentrum voor Colruyt Group Academy. De Academy biedt tal van workshops en opleidingen voor particulieren rond zes thema's: Eten & Drinken, Welzijn & Ontspanning, Huis & Tuin, Maatschappij, Baby’s en Kids & Co. Het doel? In een ontspannen sfeer mensen inspireren en hen praktische tips geven voor het dagelijks leven.

En binnenkort…

Bio-Planet: is gespecialiseerd in biologische en ecologische producten en opent volgend voorjaar een winkel in de voormalige Colruyt-winkel in Jambes, in de Rue Commandant Tilot.

Voor meer info:

Dirk Berteloot, directeur DreamLand en Dreambaby
dirk.berteloot@colruytgroup.com

Jan Derom, persverantwoordelijke Colruyt Group
Gsm: +32 473 92 45 10
jan.derom@colruytgroup.com