Peuters en paaseitjes

Eitjes zijn lekker, maar hoeveel eitjes kan zo’n kleine peuter eigenlijk verdragen? En hoe beperk je de berg chocola met Pasen?

Van de kip 

Wees zuinig met echte eieren: kippeneieren bevatten weliswaar goede voedingsstoffen, maar ze zijn ook rijk aan cholesterol. Eet ze met mate. Voor een volwassene zijn vier eieren per week meer dan genoeg, voor kinderen is dat een à twee. Peuters geef je het best alleen het eiwit.

Of van chocola

Geef je peuter niet te veel chocolade. Voor de leeftijd van 1 jaar eet je kind zelfs beter géén chocolade. Vanaf 12 maanden kan het heel af en toe, maar altijd met mate. Vraagt je kind er niet om, ga het dan zeker niet zelf aanbieden. Chocolade bevat immers veel onnodige vetten en suikers. Vooral witte chocolade. En laat dat nu net zijn wat kleintjes het lekkerst vinden!

Tip! Laat grotere peuters en kleuters de gevonden eieren eten bij het ontbijt met een boterhammetje.

Zo kan het ook

Niet té veel chocolade dus, maar wat dan wel? Er zijn heel wat leuke alternatieven. Enkele tips om je kindje te ‘foppen’ en de berg chocolade te beperken:

  • Koop kartonnen eitjes en steek er een kleine verrassing in. 
  • Versier kippeneieren en eet ze samen op bij het paasontbijt. 
  • Gebruik je eitjes van chocolade meer dan één keer. Leg ze bijvoorbeeld terug achter de rug van je peuter of verstop ze opnieuw bij opa en oma. 
  • Verstop ook een paar kleine speelgoedjes in plaats van allemaal eitjes. Een kuikenknuffeltje bijvoorbeeld kan tof zijn. 

En onthoud, peuters zijn heel snel tevreden. Voor hen gaat het vooral om het plezier van het zoeken zelf.

Eens iets anders dan chocolade met Pasen? Ontdek onze leuke knuffelsspeeltjes en babyboekjes in de webshop.