Plooibuggy’s: getest en goedgekeurd!

Moet het nog gezegd? Plooibuggy’s zijn handig. Ze zijn makkelijk in gebruik, lekker compact en toch degelijk en comfortabel. Wij selecteerden vier toppers en stuurden vier mama’s en hun kleintjes op pad voor een test.

Quax Compact XL, getest door Hélène (36) en Lilia (15 maanden)

Deze buggy Quax Compact XL is met zijn 4,4 kg de lichtste van de vier plooibuggy’s. En dat heeft zo zijn voordelen. Hélène: “Doordat het frame zo licht is, is de buggy erg wendbaar. Ideaal om ermee door een drukke winkelstraat te slalommen. Bovendien heeft de buggy een boogvormige duwstang, in plaats van twee handvaten. Dat zorgt ervoor dat je de buggy makkelijk met één hand kan besturen.” 
Daarnaast heeft deze buggy alles wat je van een plooibuggy mag verwachten. Zo klap je de buggy in één beweging open. Sluiten gaat al even snel en makkelijk. De rugleuning kan je verstellen in vier standen en de bumper vooraan zorgt voor extra veiligheid. 

De 3 grootste troeven:

 • Bijzonder licht (4,4 kg)
 • Heel gunstige prijs 
 • Met duwstang en dus soepel te besturen

Maclaren Quest, getest door Tanya (31) en Milo (17 maanden)

Tanya had al heel wat goeds gehoord over de plooibuggy’s van Maclaren en dus had ze hoge verwachtingen. Tanya: “Die verwachtingen zijn helemaal ingelost. Je voelt onmiddellijk dat dit een kwaliteitsproduct is. Deze buggy hoort bij de stevigste die je kan vinden. Ingeklapt is hij enorm compact en dus erg handig om mee te nemen op vakantie of voor een uitstapje.”
Mooi meegenomen: de achterwielen van deze Maclaren zijn ver naar voren geplaatst. Zo loop je makkelijk achter de buggy zonder je voet te stoten.

De 3 grootste troeven:

 • Ontzettend stevig
 • Voor- en achteraan vering
 • Met reflecterende details voor meer veiligheid

Chicco Liteway, getest door Sofie (31) en Alice (19 maanden)

Sofie heeft drie kinderen. Een uitstap met haar gezin is dus meteen een hele verhuis. Sofie: “Deze buggy gaat vlot open en dicht en eenmaal dichtgeklapt neemt hij weinig plaats in de autokoffer. De rugleuning heeft vijf standen, dus je kan je kindje helemaal plat leggen. En die rugleuning kan je eenvoudig regelen, zelfs als je kind al in de buggy zit.”
Ook heel handig: het uitschuifbare zonnescherm. Geen gepruts met een parasol, en toch zit je kindje mooi uit de zon. 

De 3 grootste troeven:

 • Rugleuning verstelbaar in 5 standen
 • Heel compact: 29 x 25.5 cm opgeplooid
 • Met handig, uitschuifbaar zonnescherm

Top Mark Lucca, getest door Line (29) en Senne (16 maanden)

Line en Senne testten de vierde buggy. Line: “Je kan je buggy pimpen met een kap in een leuk kleurtje. Origineel!  Ook een leuke extra is dat je het zitje zowel vooruit als achteruit op het frame kan plaatsen. Als Senne in slaap begint te vallen, zou ik hem met zijn gezichtje naar ons toe draaien. Zo krijgt hij minder prikkels en kunnen we hem een beetje in het oog houden terwijl hij slaapt.”
En ook hier: alles wat een goede plooibuggy nodig heeft. Een groot boodschappenmandje onder de buggy, vlot, soepel en wendbaar. En makkelijk in- en uit te klappen.

De 3 grootste troeven:

 • Zitting kan zowel voor- als achteruit op het frame
 • Pimp je buggy met een gekleurde kap
 • Vering op alle wielen