Goed speelgoed is ook…. Proper speelgoed

Het is goed om speelgoed af en toe schoon te maken. Zeker als je kindje nog klein is, want dan grijpt het naar alles dat in zijn buurt komt, om er daarna ook nog eens van te proeven. Je baby’s favoriete speeltjes een keer per maand schoonmaken, is voldoende. Maar hoe doe je dat het best? Wij geven je tips opdat je oogappel de lachmicrobe niet inruilt voor ziektekiemen.

Klein plastic speelgoed schoonmaken

  • Speelgoed zonder batterijen:
    • in de vaatwasser
    • in de wasmachine op 40°C, ingepakt in een kussensloop
    • met een doek of een borsteltje, in een warm sopje met gewone zeep
  • Speelgoed met batterijen: met een doek of een borsteltje, in een warm sopje met gewone zeep

Groter speelgoed proper maken

Groter speelgoed van plastic, metaal of hout kan je eveneens met water en zeep schoonmaken. Na afloop wel goed laten drogen.

Wassen van pluchen knuffels 

Zachte knuffels kunnen in de wasmachine. Was de knuffel met een beetje wasmiddel in een kussensloop op max. 40°C, zonder te centrifugeren. Droog de knuffel in de buitenlucht.

Soms moet je ontsmetten

Een pluchen dier of een stuk speelgoed bevuild door braaksel, diarree of bloed? Volg deze twee stappen:

  • Reinig het speelgoed of pluchen figuur op de normale wijze – soms nestelen microben zich in (vet)vlekken.
  • Ontsmet met een chlooroplossing om alle bacteriën uit te roeien. Daarvoor moet je chloortabletten in huis hebben, die je bij de apotheek kan kopen. Een chlooroplossing desinfecteert grondig en is bovendien onschadelijk, want chloor verdampt op enkele minuten tijd. 

Om speelgoed en pluchen dieren tegen stof te beschermen, kan je leuke dozen, manden en opbergboxen gebruiken – de ene nog mooier dan de andere! Je vindt ze in onze webshop, in ons assortiment Manden en opbergdozen.

In samenwerking met:

Fisher-Price is de bekendste speelgoedfabrikant ter wereld. Al onze baby- en speelgoedartikelen zijn met vakmanschap gemaakt. U kunt erop vertrouwen dat u uw kind het beste en veiligste geeft wat er is.