Relaxed op vakantie

Met je gezinnetje ertussenuit knijpen. Het doet iedereen wel eens goed. Al zien heel wat mensen tegen het voorbereidingswerk op. Begrijpelijk, maar onnodig. Met deze tips in het achterhoofd geniet je met volle teugen van een tripje met je baby of peuter.

Voorbereiding is het halve werk

Ga met een baby of peuter of reis en het lijkt wel of je je halve hebben en houden moet meesleuren. Voor je die halve inboedel in de koffer probeert te stouwen, kijk je best een paar dingen na. Misschien zijn er op je reisbestemming wel een babybedje, kinderstoel en badje. Denk er ook aan om een aparte zak met spulletjes voor onderweg mee te nemen. Luiers, verse kleertjes en wat eten heb je zo bij de hand. Bang dat je iets vergeet? Met deze checklist kan je met een gerust hart op vakantie vertrekken. Heerlijk: dingen afvinken!

Met de auto? Stop geregeld!

Trek je er met de auto op uit? Las dan regelmatig een tussenstop in. Je benen strekken, een frisse neus halen, de auto even verluchten. Het zal jezelf en zeker ook je kindjes deugd doen. Ook je baby vindt het fijn om eens uit de draagstoel te zijn. Laat de kindjes ravotten op een speelpleintje of speel een partijtje voetbal. Zo kunnen ze meteen wat energie kwijt.

Wat kan je doen tegen zieke kindjes op de achterbank? Lees ons artikel SOS wagenziek.

Rust op de achterbank met autobingo

Heel wat baby’s slapen in de auto. Het gezoem van de auto lijkt hen wel in slaap te wiegen. Met peuters is dat wel eens een ander verhaal. Heb je hun favoriete dvd al grijs gedraaid? Geen nood. Er zijn nog tal van andere leuke auto-activiteiten. Wat dacht je van autobingo? Je maakt vooraf een rooster met items die je onderweg tegenkomt. Denk aan verkeersborden, windmolens en een tankstation. Ook een vliegtuig, koeien en een tunnel passen op de bingokaart. Wie het eerste zijn kaart vol heeft, is de winnaar! Opperste concentratie dus, op die achterbank. En vooral: niet al te veel decibels.

Nieuw speelgoed 

Neem je speelgoed mee in de auto? Berg het makkelijk op in handige opbergtassen die je aan de autozetel hangt. Zo kan je kleintje zelf aan zijn spulletjes. En flinke kindjes kan je gerust belonen met wat nieuw speelgoed. Gegarandeerd iets om naar uit te kijken voor je kleintje. Ook voor de allerkleinsten zijn er heel wat toffe autospeeltjes. Met een handige clip hang je het speeltje vast aan zijn stoeltje.

Baby rijdt mee! Ontdek alle nuttige accessoires in ons assortiment Baby in de auto in de webshop.

Quality time voor iedereen 

Je trekt er met het hele gezin opuit. En dus heeft iedereen recht op zijn portie quality time. Met een korte planning zorg je ervoor dat iedereen aan de beurt komt. Wie wil zwemmen? En wanneer trek je richting zwembad? Waar past een boswandeling in de planning? En wanneer schuiven we aan tafel in dat pannenkoekenhuisje hier niet ver vandaan? Een goede planning is snel gemaakt, en zorgt voor duidelijkheid voor iedereen. Doen dus!

Tijd voor twee

Is je kindje nog klein, dan trek je zijn ritme van thuis het beste door op reis. Het middagdutje blijft dus belangrijk. Ook voor kleutertjes is voldoende nachtrust niet te onderschatten. Want kindjes die moe zijn …

En als de kleintjes liggen te dromen over de volgende vakantiedag, dan is er tijd voor jullie twee! Tijd om rustig op adem te komen of om wat romantische momentjes in te halen. Een kinderclub of babysitdienst op je vakantiebestemming? Dan heb je zelfs extra veel tijd met z’n tweeën!

In samenwerking met:

De vakantieparken van Center Parcs vind je in eigen land, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Een korte autorit en je bent er even helemaal uit. Ideaal voor jonge gezinnen dus. Helemaal als je weet dat Center Parcs écht uitkijkt naar jullie komst. Alles staat al klaar: van babybedje tot flessenwarmer. Kom (baby)zwemmen in tropisch zwemparadijs Aqua Mundo, relax op een terras onder de palmbomen en laat je verwennen in één van de restaurants. En geniet vooral van elkaar in je comfortabele, volledig ingerichte cottage. Heerlijk, een paar dagen ontspannen midden in de natuur.