Samen kokkerellen: Pinocchio-appelcake

Mama, wie is Pinocchio? Leer je kindje zijn klassiekers kennen terwijl je samen smult.

Ingrediënten

Voor 8 stuks:

  • 8 appels
  • 8 kaneelstokjes
  • 125 g boter, op kamertemperatuur
  • 125 g suiker
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 125 g zelfrijzende bloem

Voor de afwerking:

  • Amandelschilfers
  • Een chocoladestift

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Snij het hoedje van de appels en hol de appels voor de helft uit.
  3. Steek telkens een kaneelstokje door de appel als neus.
  4. Mix met elektrische kloppers de boter en de suiker tot een luchtige massa.
  5. Voeg een voor een de eieren toe.
  6. Voeg ook beetje bij beetje de bloem toe.
  7. Vul de appels met het cakebeslag en zet in een ovenschaal.
  8. Zet 30 à 35 minuten in de oven. Prik met een houten prikker in de cakes om te controleren of ze gaar zijn.
  9. Laat even afkoelen.
  10. Lijm met een chocoladestift de amandelschilfers op de appels als ogen. Zet er nog een chocoladepuntje op als pupil.

Tip: De appels zijn het lekkerst als ze lauw zijn. Serveer eventueel met een bolletje ijs.

Zo’n mooi en smakelijk taartje verdient een al even stijlvol bordje en bestekje.