Slaapzakken aan -30%
Collecties
Slapen
Op stap
Dreambee, ons eigen merk
Ontdek Essentials, Flo en Jules & Odette, de collecties van Dreambee, het eigen merk van Dreambaby.
In de auto
Eten en Drinken
Relaxen
Spelen
Verzorging
Veiligheid
Voor mama
Babykledij
Geslacht
Maat
Cadeau, Deco en Opbergen
Boeken
Tweelingen
-15 % op je geboortelijst voor een tweeling
Onze basics
Laatste stuks
Van ongecontroleerd trappelen, tot zelf puzzels maken of knippen … Als je kindje speelt, wordt zijn oog-handcoördinatie steeds beter. Spelen heeft een positief effect op de grove en later ook de fijne motoriek.
Tip! Ligt je baby niet graag op zijn buik? Probeer jezelf dan eens als levend speeltapijt. Niets zo interessant als mama’s gezicht en niets zo zacht als mama’s buik! Leg je baby op oogafstand (met een kussen onder je hoofd) en steun zijn bips met je hand. De elleboogjes kan je mooi onder de schouders plaatsen.
Tijdens het spelen staat de cognitieve ontwikkeling niet stil. Je kindje leert logisch denken, beter onthouden, verbanden leggen, creatief zijn en zich concentreren. Ook zijn taalgebruik gaat er sterk op vooruit. Spelen is leren mag je hier heel letterlijk nemen. Je kindje ontwikkelt de vaardigheden om stilaan wat zelfstandiger te worden.
Je kleintje komt tijdens het spelen in contact met veel emoties. Kirren van plezier, teleurstelling als iets niet lukt, boosheid als een speeltje wordt afgenomen, trots als hij helemaal alleen een puzzel heeft gemaakt … Al deze gevoelens krijgen een plaatsje en je kindje ontdekt dat anderen ook wensen en emoties hebben. Stilaan leert hij wat mag en niet mag. Wat de spelregels zijn. En aan welke afspraken hij zich moet houden.
In het begin is je kindje sterk op zichzelf gericht en betrekt het anderen niet vaak bij zijn spel. Dat verandert rond de leeftijd van twee jaar. Je peuter is benieuwd en krijgt interesse in wat anderen doen. Maar toch nog vooral vanuit zichzelf. Kan ik dat ook spelen? Wil ik dat speelgoed ook? Het naast elkaar spelen primeert nog op echt samenspel. Toch is naast elkaar spelen een belangrijke stap in de sociale ontwikkeling. Peuters observeren en imiteren elkaar en leren daar veel van.
Pas rond drie jaar worden andere kindjes echt bij het spel betrokken. Je kleuter hecht zich dan ook aan vriendjes of vriendinnetjes op school. Die ‘vriendschappen’ gaan vaak nog gepaard met conflicten. Samen spelen, samen delen? Je ukje begrijpt het wellicht ook nog niet altijd even goed.
Een wandeling in het bos, kliederen in de tuin … Beperk het gebruik van tv, iPad en computer en laat je kindje buitenspelen. Zo wordt het vindingrijk en creatief. En niets dat gezonder is en beter voor de ontwikkeling.
In samenwerking met: Playgro
Playgro is een innovatief merk op het gebied van babyspeelgoed : de zintuigen worden geprikkeld en de verbeelding gestimuleerd. Age for Stage helpt de ouders om de juiste keuze te maken in functie van de ontwikkeling van je baby.