Mijn Superman verwent mijn bolle buik

Vermoeidheid, vervelende kwaaltjes, last van hormonen, rare grillen … Een zwangerschap doet wat met een mens! Gelukkig staat je partner klaar om je eens extra in de watten te leggen. Toekomstige papa’s opgelet! Deze mama’s vertellen hoe zij konden rekenen op hun Superman.

Elke dag een heerlijk badritueel

Fabienne (30), mama van Charlotte (4 maanden): “Ik was nog maar net zwanger toen hij zonder woorden elke avond het bad liet vollopen en er een scheut rustgevende olie in deed. Ik hoefde maar de badkuip in te stappen om te genieten zo lang als ik wou. Mijn hele zwangerschap lang was dit het meest rustgevende moment van de dag. Soms kwam hij er gewoon bij zitten. Hij met een glas wijn, ik met een heerlijk sapje. En dan kwamen we samen tot rust. Luidop dromend over dat nieuwe leven dat op komst was.”

Trakteren op mijn favoriete snoepjes

Tania (31), mama van Alice (10 maanden): “Ik was zo’n typische zwangere vrouw met rare grillen. Toen we op een avond televisie zaten te kijken, droomde ik hardop van ‘draculatanden’, mijn lievelingssnoep. Plots verdween mijn man zonder iets te zeggen en hoorde ik de voordeur dichtgaan. Even later kwam hij weer binnen met een zakje van mijn favoriete tanden. “Even naar de nachtwinkel geweest,” zei hij. Ik at het hele zakje leeg. En was hem zo dankbaar. De rest van mijn zwangerschap bleef hij me af en toe verrassen. Hij legde de snoepjes op mijn kussen. Of op mijn ontbijtbord. Of in mijn lingerielade. En telkens weer smolt ik.”

Een zachte rugmassage

Nathalie (29), mama van Jeanne en Gaspard (8 maanden): “Mijn hele zwangerschap had ik last van pijn in mijn onderrug. Soms wist ik niet eens hoe ik comfortabel op de bank kon zitten of in mijn bed kon liggen. En dan gaf hij me een rugmassage. Hij nam er echt zijn tijd voor. Niets was te veel gevraagd. Pas dan kwam ik tot rust en ebde de pijn heel even weg.”

Heel teder mijn buik strelen

Evelien (34), mama van Felix (8), Rosalie (5) en Matteo (1): “Ik had tijdens mijn laatste zwangerschap veel last van harde buiken. Zo erg dat het soms echt pijn deed. Op een avond legde mijn man spontaan zijn hand op mijn buik. Hij aaide en de baby werd meteen rustiger. Sinds die avond deed hij dat steeds vaker. Teder. Respectvol. Met zo veel liefde. Pure verwennerij. En om nooit meer te vergeten!”

Alleen naar de cinema

Marthe (28), mama van Amélie (4) en Sarah (6 maanden): “Ik ben altijd al een filmfreak geweest. Maar met de kinderen raakte ik nog zelden in de bioscoopzaal. Ik was vijf maanden zwanger toen er op een ochtend een envelop op mijn ontbijtbord lag. Mijn man keek me met pretlichtjes in de ogen aan. Even later was ik een filmabonnement voor een jaar rijker. “Ga maar zo vaak je wil,” zei hij. “Ik neem de boel hier dan wel over.” Nog diezelfde avond zat ik met mijn bolle buik in de zaal. En vanaf dan één keer per week. Ons tweede dochtertje is intussen zes maanden oud. En nog altijd ga ik naar de cinema van zodra ik snak naar wat tijd voor mezelf. Peter kon me op geen betere manier verwennen!”

Verrassingsweekend: wellnessen met 2

Sarah (32), mama van Jack (6), Emil (4) en Juliette (8 maanden): “Mijn man haalt ’s avonds altijd de kinderen op. Fijn om thuis te komen als ze al gewassen zijn en in pyjama rustig zitten te spelen. Maar op die bewuste vrijdagavond was het huis leeg. Ik was toen zes maanden zwanger en belde mijn man lichtjes in paniek op. “Pak snel een koffer voor twee nachten,” stelde hij me meteen gerust. Hij had de kinderen naar mijn moeder gebracht en was bijna thuis. Even later zaten we in de auto richting Nederland en kwamen we aan in een prachtig wellnesshotel. Hij had een zwangerschapsarrangement geboekt. Die twee dagen deden zo ongelofelijk veel deugd. Hij wist dat ik mijn derde zwangerschap heel zwaar vond. Zo lief dat hij me op die manier wilde verwennen. Het maakte de zwangerschap meteen een stuk draaglijker!”

En waarom niet al jullie eerste uitje plannen zonder de baby? Je vindt de cadeaubox "Genieten in duo” van Wonderbox in onze Dreambaby-winkels (uitgezonderd in Leuven, Aalst, Bree, Oostende, Roeselare, Beveren en Meslin-l’Evêque). 

Dit zeg je beter niet tegen een (pasbevallen) mama …

Papa’s, blijf ook na haar bevalling attent en lief voor de kersverse mama. Hoe grappig of onschuldig ook bedoeld, schrap deze 5 uitspraken (én hun varianten) zeker uit je woordenboek: 

  1. “Wat heb je eigenlijk gedaan vandaag?”
  2. “Is er nu nog niet gestofzuigd?”
  3. “Hoe, moe? Je hebt toch heel de nacht in bed gelegen?”
  4. "Twee weken na de bevalling: “Je buik ziet er nog een beetje zwanger uit.”
  5. “Schat, nu zie je eruit als een echte mama. Probeer je toch te douchen en je aan te kleden vandaag.”

Deze lieve woordjes wil mama wel horen …

Als het is om dit te zeggen, hoef je niet na te denken voor je spreekt:

  1. “Blijf rustig zitten, ik doe het wel.”
  2. “Ik ben zo fier op jou. Je bent de beste mama van de wereld.”
  3. “Ik heb een verrassing voor jou! Nee, niet voor de baby, voor JOU.”

Alles om je zwangere geliefde 9 maanden te verwennen in het assortiment ‘Voor mama’ in onze webshop. 

Een handleiding voor kersverse papa’s? Ontdek onze interessante ‘Boeken voor ouders’ in onze webshop.