Wat heb ik nodig als ik thuiskom met mijn baby?

De eerste dagen thuis met je baby is het wennen. Als je al een aantal dingen op voorhand in orde brengt, scheelt dat een pak geregel en geloop. Je zal rustiger kunnen genieten van je kraamperiode.

Geboortelijsttips

  • Je geboortelijst staat vast vol leuke, handige, maar ook onmisbare spulletjes voor je baby. Natuurlijk wordt niet alles de eerste dagen gekocht, maar sommige dingen heb je wel snel nodig. Daarom kan je op je geboortelijst voorkeursartikelen aanduiden. Zo zien je familie en vrienden wat je graag eerst krijgt.
  • Als je dat wil kan je ook zelf al een aantal dingen van je geboortelijst kopen die je zeker in huis wil hebben tegen de thuiskomst van je kleine spruit. Gebruik daarvoor het schenkerspaswoord. Uiteraard tellen ook de artikelen die je zelf koopt mee voor de 10 % korting waarop je recht hebt bij het afsluiten van je lijst.

Praktische tips

Naar huis!

Naar huis gaan met je baby is een speciaal moment. En daar horen leuke kleertjes bij! Duffel je baby ook in met een warm jasje en een mutsje. Je baby gaat veilig met de auto mee naar huis in een draagbaar autostoeltje of een veiligheidsdraagmand.

Verzorging

Pampertjes, vochtige doekjes en een verzorgingskussen zal je uiteraard direct nodig hebben. Ook alles voor het badje van je baby (badje, badcape, tetradoeken, verzorgingsproducten) zal je vaak gebruiken.

Kleertjes

Voor thuis voorzie je best al een aantal body’s en pyjama’s. Overslagbody’s (die je helemaal kan openleggen) hoef je niet over het hoofdje te trekken. Vooral handig voor piepkleine baby’s dus! Verder kan je ook al enkele basics zoals makkelijke broekjes, shirtjes en sokjes in huis halen.

Om te slapen

Bedenk wat in het begin de vaste slaapplaats van je baby zal worden. Dat kan een wiegje, een draagmand of een babybedje zijn. Voorzie al het nodige textiel (matrasbeschermer, hoeslaken, laken, deken) om het slaapplekje van je baby aan te kleden.

Hongerrr!

Als je borstvoeding wil geven, heb je natuurlijk alles direct bij de hand. Wat je zeker zal kunnen gebruiken, zijn borstkompressen en eventueel een afkolfapparaat en bewaarbekers. Kies je voor flesvoeding, dan zal je flesjes en een sterilisator nodig hebben bij je thuiskomst.