Broertje of zusje op komst?

Voor je eerste kindje heb je heel veel nodig. Bij een tweede kindje kan je heel wat spulletjes hergebruiken. Toch leg je waarschijnlijk graag opnieuw een geboortelijst zodat je familie en vrienden cadeautjes kunnen kiezen die je echt nog nodig hebt.

We geven je graag enkele ideetjes.

Extra handig

 • Op stap met twee jonge kindjes? Dan zijn er 3 mogelijkheden:
  1. Je kan naast de 'grote wandelwagen' een extra buggy voorzien voor grote broer of zus.
  2. Of je zet een meerijplankje op je geboortelijst. Dat bevestig je aan het frame van je wandelwagen, zodat het oudste kindje gewoon 'meerijdt' als jullie gaan wandelen.
  3. Volgen je kindjes snel op elkaar? Dan kan je kiezen voor een duowandelwagen. Er zijn verschillende combinatiemogelijkheden: een draagmand met een zitje, een draagbare autostoel met een zitje ... Als je kleinste kapoen in de winter wordt verwacht, voorzie dan voor elk kindje een voetenzak om ze warm te houden.
 • Een babyfoon voor twee kindjes? Een analoge babyfoon met PMR-technologie kan je uitbreiden met extra zender. Handig als je twee kindjes hebt die in een aparte kamer slapen.
 • Slabbetjes, handdoeken, lakentjes enz. gaan er dubbel zo snel door met twee kindjes. Voldoende voorraad is dus geen luxe!
 • Heb je nog flesjes genoeg? Zet dan gewoon een reeks nieuwe spenen op de geboortelijst van je tweede spruit.
 • In de Dreambaby winkels vind je kleding tot maat 92. Is er niet zoveel leeftijdsverschil tussen je twee kapoenen, dan kan je kleding voor je oudste op de geboortelijst zetten. Worden het geen 2 jongetjes of meisjes, dan heb je natuurlijk ook nieuwe babykleertjes nodig!

Allemaal samen in de auto

 • Draagbare autostoeltjes (groep 0) en autostoelen uit groep 1 kan je een nieuwe look geven met een zomerhoes.
 • Zijn je kindjes tegelijk groot genoeg voor autostoelen uit groep 1 (van 9 tot 18 kg of 9 maand tot 4 jaar), dan heb je 2 autostoelen uit groep 1 nodig. Of zelfs 4 wanneer je autostoelen voor twee auto's wil ... Je kan dan kiezen voor een autostoel uit groep 1/2/3 voor je oudste kindje. Die kan je gebruiken tot je kind ongeveer 10 jaar is.

Dubbel zoveel plezier

 • Een fietskar kan je lang en veel gebruiken: er is plaats voor twee kindjes, met een babyschelp kan ook de jongste al snel mee en je gebruikt de fietskar ook als wandelwagen voor twee.
 • Een zitkussen is leuk voor grote én kleine kindjes. Het is een zacht nestje voor baby's, maar ook een gezellig plekje waar de oudste even een boekje kan lezen bijvoorbeeld.

Voor grote broer of zus

 • Vanaf 2 jaar kan je kindje met een hoofdkussen slapen.
 • Is je oudste toe aan zindelijkheidstraining? Een potje boven en beneden is dan geen overbodige luxe. Een oefenbroekje is waterdicht, maar je kind voelt wel wat nattigheid. Zo leert het makkelijker dat pipi voor het potje is. Gaat je kindje vlot op het potje? Dan kan je overstappen op een wc-brilverkleiner, eventueel in combinatie met een opstapje zodat je kind makkelijker bij het toilet geraakt.
 • Wil je je babybedje gebruiken voor de nieuwe baby? En is je oudste klaar voor een groot bed? Maak er dan een hele gebeurtenis van. Laat je oudste zelf een mooi dekbedovertrek uitkiezen bijvoorbeeld en zet de grote stap lang genoeg voor de komst van de nieuwe baby. Zo heeft de oudste niet het gevoel dat hij zijn babybedje moet afstaan aan zijn nieuwe broertje of zusje. In het begin kan je een bedafsluiting aan het grote bed zetten om nachtelijke tuimelpartijen te vermijden.
 • Met een stoelverhoger kan je oudste kindje al op een gewone stoel mee aan tafel, terwijl kleine zus of broer in de eetstoel kan.
 • Extra bordjes en bestek komen vast goed van pas. Kies ook een drinkbeker die aansluit bij de leeftijd van je oudste. Er zijn heel veel verschillende soorten drinkbekers voor klein én groot.

Je geboortelijst leggen