Verluieren als een pro

Gemiddeld geef je je kleintje zeker 6 keer per dag een nieuwe luier. En dat kan vlot gaan, maar ook niet. Met deze slimme tips maak je van het verluieren een fijn en leerzaam moment.

Tips van andere mama’s

Marie (28), mama van Fred (4 maanden): “Mijn zoon is een woelwatertje. Zo erg zelfs dat hij enkele weken geleden bijna van de luiertafel viel toen ik hem aan het verschonen was. Ik schrok echt! Sindsdien hou ik wat speeltjes bij de hand om hem af te leiden terwijl ik bezig ben. Ons luiermoment verloopt een stuk rustiger. Fred speelt terwijl ik gewoon mijn ding kan doen.”

Sophie (35), mama van Max (6 maanden): “Steevast trakteerde mijn zoontje me op een douche zodra ik zijn luier uitdeed. In het begin kon ik er nog om lachen. Maar na een tijdje werd het toch echt vervelend … Nu leg ik een washandjes over zijn piemeltje als ik bezig ben met verschonen. Sindsdien blijf ik tijdens het verluieren droog.”  

Verluieren als een pro

  1. Om je baby efficiënt te verluieren, ben je beter goed voorbereid. Billendoekjes, billencrème, schone luiers, leg alle spullen van tevoren klaar zodat je alles bij de hand hebt. Zo kan je je volledig concentreren op je kleintje! 
  2. Een speelgoedje om de aandacht af te leiden, kan altijd helpen. Zeker als het speelgoed is waar je baby niet op elk moment mee kan spelen. Een bijzonder speeltje dat alleen tijdens de verschoning tevoorschijn komt, blijft interessant en nieuw voor je kleintje – en is dus een goede afleiding.
  3. Geen speelgoed bij de hand? Kietel zijn blote buikje of z’n teentjes, of geef hem een voorwerp in zijn handen (je sleutelbos, een pakje vochtige doekjes …). 
  4. Baby’s zijn heel gevoelig. Als jij laat merken dat je dat verluieren vreselijk vindt, dan zal je kleintje dit merken. En dat heeft een invloed op zijn humeur. Door opgewekt te praten of samen een liedje te zingen, kan je van dat vervelende verluieren een fijn moment maken. 
  5. Het verluieren kan ook een leerzaam moment  zijn. Zo kan je bijvoorbeeld samen tellen of het alfabet opzeggen. Hierdoor concentreert je baby zich op iets anders, en het is nog eens nuttig ook.
  6. Blijft je kindje maar niet stil liggen? Dan kan je het verzorgingskussen ook op de grond leggen. Zo kan hij alvast niet vallen en ben jij meer op je gemak.
  7. Je kan ook een spiegel boven het verzorgingskussen hangen, zodat je baby naar zichzelf kan kijken. Zo is hij afgeleid, én wordt hij zich meer bewust van zijn bewegingen en gezichtsuitdrukkingen.
  8. Is een spiegel niet mogelijk? Dan kan je ook veranderen van plaats. Een nieuwe omgeving kan zorgen voor extra afleiding.

Verluieren als een pro? Vind luiertafels, luiers, billendoekjes en meer in ons assortiment Baby’s verzorging.

In samenwerking met Boni Selection

Boni Selection is het huismerk van Colruyt Group en biedt u uitstekende kwaliteitsproducten aan de laagste prijzen. De luiers zijn superabsorberend en de zachte binnen- en buitenlaag zorgen voor een optimaal comfort.