Verse voeding of potjesvoeding voor je kleintje?

Rond potjesvoeding durven er wel wat misverstanden bestaan. Zo denken veel mensen dat het minder gezond is dan verse groentepap en dus minder goed voor je baby. Toch hoef je je als ouder niet schuldig te voelen als je af en toe voor potjesvoeding kiest. Potjesvoeding is namelijk even veilig en gezond als zelfgemaakte pap.

De voordelen van potjesvoeding

Paniek! Je hebt geen verse groenten of fruit in huis. Geen nood, want potjesvoeding is niet alleen lekker, het is ook veilig en gezond. Potjesvoeding bevat alle voedingsmiddelen die je kindje nodig heeft om stevig te groeien. En het hele proces, van groente tot potje, wordt streng opgevolgd.

De potjes van Olvarit zijn bijvoorbeeld sterk vergelijkbaar met zelfgemaakte voeding. De groenten worden zorgvuldig geselecteerd en daarna gestoomd om alle vitamientjes en mineralen te bewaren. Er wordt geen zout of suiker aan de voeding toegevoegd en ook bewaarmiddelen en kleurstoffen worden vermeden.

Glazen potjes zijn trouwens ideaal om de kwaliteit en smaak van voeding optimaal te bewaren. Ze kunnen 100% steriel gemaakt worden en zijn makkelijk om mee te nemen tijdens een daguitstap.

Waarop letten bij potjesvoeding?

Controleer altijd de vervaldatum

Je eet zelf niets dat de vervaldatum overschreden heeft, dus voor je kleintje is dat zeker niet geschikt.

Gebruik geen potjes met een bol deksel

Het potje moet een klik geven als je het opent. Is dat niet het geval, dan wil dat zeggen dat er lucht in het potje geraakt is. De inhoud is dan niet meer bacterievrij en kan je beter niet gebruiken.

Voeg gerust wat vetstof toe aan potjesvoeding

Een koffielepel plantaardige olie of zachte plantaardige margarine, bak- of braadvet helpt bij de groei en ontwikkeling van je baby.

Warm potjesvoeding niet opnieuw op

Eet je baby maar een half potje, warm dan maar de helft op. Bewaar de rest goed afgedekt in de koelkast.

Bekijk het etiket goed

Rond 6 maanden kan je vaste voeding beginnen geven. Sommige potjes zijn ook geschikt voor kindjes jonger dan 6 maanden. Als die vlees bevatten, wacht je er best nog even mee tot je kleintje er klaar voor is. Begin in ieder geval niet met vaste hapjes voor de leeftijd van 4 maanden.

De smaakontwikkeling van je baby

Heb je zelf al eens babyvoeding geproefd? Dan is het goed om te weten dat de smaaksensatie van volwassenen compleet anders is dan die van een baby of peuter. Een baby heeft bij de geboorte duizenden smaakpapillen en dat aantal neemt in de loop der jaren heel sterk af. Op je 30e heb je nog slechts 250 smaakpapillen over. Als volwassene proef je dus gewoon minder. De producten in babyvoeding zijn om die reden heel puur. Ze stimuleren de smaak- en textuurbeleving van je kleintje!

In samenwerking met:

Nutricia

Nutricia behoort tot een van de toonaangevende bedrijven in de markt voor babyvoeding. Nutricia bevordert met haar baby- en kindervoeding een gezonde groei en ontwikkeling van kinderen van 0 tot 36 maanden.