Verse of potjesvoeding voor je kleintje?

Rond potjesvoeding durven er wel wat misverstanden bestaan. Zo denken veel mensen dat het minder gezond is dan verse groentepap en dus minder goed voor je baby. Toch hoef je je als ouder niet schuldig te voelen als je af en toe voor potjesvoeding kiest. Die is immers even veilig en gezond als zelfgemaakte pap. Sommige kleine spruitjes hebben het zelfs liever dan wat mama en papa maken.

De voordelen van potjesvoeding

Paniek! Je hebt geen verse groenten of fruit in huis. Geen nood, potjesvoeding is niet alleen lekker, het is ook veilig en gezond. Het hele proces, van groente tot potje, wordt immers streng opgevolgd. Het eindresultaat bevat alle voedingsmiddelen die je kleintje nodig heeft om stevig te groeien. 

Zo zijn de potjes van Olvarit bijvoorbeeld sterk vergelijkbaar met zelfgemaakte voeding. De groenten worden heel zorgvuldig geselecteerd en daarna worden ze gestoomd om alle vitamientjes en mineralen te bewaren. Er wordt geen zout of suiker aan de voeding toegevoegd en ook bewaarmiddelen en kleurstoffen worden vermeden. 

De glazen potjes zijn ook erg geschikt om zowel de kwaliteit als de smaak van de voeding optimaal te bewaren. Zo’n potje kan immers 100 % steriel gemaakt worden. Dat is uiterst hygiënisch en de potjes zijn trouwens ook makkelijk om mee te nemen als jullie samen een leuke daguitstap maken.

Waar moet je zeker op letten

  • Controleer natuurlijk altijd de vervaldatum.

Je eet zelf niets dat de vervaldatum overschreden heeft, dus voor je kleintje is dat zeker niet geschikt.

  • Gebruik geen potje met een bol deksel.

Het potje moet een klik geven als je het opent. Is dat niet het geval, dan wil dat zeggen dat er lucht in het potje geraakt is. De inhoud is dan niet meer bacterievrij en kan je maar beter niet gebruiken. 

  • Voeg gerust wat vetstof toe aan je potjesvoeding.

Eén koffielepel plantaardige olie of zachte plantaardige margarine, bak- of braadvet helpt bij de groei en ontwikkeling van je baby.

  • Warm potjesvoeding niet opnieuw op.

Eet je baby’tje maar een half potje, warm dan maar de helft op. Bewaar de rest goed afgedekt in de koelkast.

  • Bekijk goed het etiket.

Zo rond 6 maanden kan je vaste voeding beginnen geven. Sommige potjes zijn ook geschikt voor kindjes jonger dan 6 maanden. Als die echter vlees bevatten, wacht je er best nog even mee tot je kleintje er klaar voor is. Begin in ieder geval niet met vaste hapjes voor de leeftijd van 4 maanden.

Wist je dat?

Goed om weten als je zelf al eens een schepje babyvoeding proeft: de smaaksensatie van volwassenen is compleet anders dan die van een baby of peuter. Wist je dat een baby bij de geboorte duizend smaakpapillen heeft en dat dat aantal in de loop der jaren heel sterk afneemt? Op je dertigste heb je nog slechts tweehonderdvijftig smaakpapillen over. Als volwassene proef je dus gewoon minder. De producten in babyvoeding zijn om die reden heel puur. Ze stimuleren de smaak- en textuurbeleving van je kleintje!

Nog leuke eetaccessoires nodig? Bekijk zeker eens ons eet- en drinkassortiment

Heb je nog tips om je kindjes de meest gezonde en lekkerste hapjes voor te schotelen? Deel dan hieronder jouw advies.

In samenwerking met Nutricia

Nutricia behoort tot een van de toonaangevende bedrijven in de markt voor babyvoeding. Nutricia bevordert met haar baby- en kindervoeding een gezonde groei en ontwikkeling van kinderen van 0 tot 36 maanden.

In samenwerking met:

Nutricia behoort tot een van de toonaangevende bedrijven van de wereld in de markt voor babyvoeding. Nutricia draagt met haar baby- en kindervoeding bij tot een normale groei en ontwikkeling van kinderen van 0 tot 36 maanden. Hiervoor stelt zij diepgaande kennis en een breed scala aan producten beschikbaar, afgestemd op de specifieke behoeften van ieder kind in elke leeftijdsfase.

Naast voedingsmiddelen is bij Nutricia uiteraard ook goede service erg belangrijk. Jullie kunnen dus terecht met al je vragen bij de Nutricia voedingskundigen op het gratis nummer 0800 16 685.