Voedingsadviezen bij warm weer

Wat doe je om je als zwangere vrouw goed te voelen als het warm is? Om te beginnen: let heel goed op wat je eet en drinkt. Voedsel bederft sneller in de zomer en regelmatig en veel water drinken is belangrijker dan ooit.

Zwanger op het strand

Eet veel fruit en verder zo gevarieerd mogelijk. Zo krijg je de nodige vitamines en mineralen binnen. Op het strand laat je je immers gauw verleiden tot even snel een ijsje, pizza of lekkere frietjes.   

Pas op met zout

Vermijd tijdens warme dagen zo veel mogelijk zoute voeding. Je houdt er nóg meer vocht mee vast zodat je voeten, vingers en enkels opzwellen.

Veilig eten en drinken op reis

Op vakantie heb je minder controle over je voeding. Eet en drink je als zwangere vrouw toch in het buitenland? Let dan zeker goed op deze zaken:

  • Eet geen vis, schaaldieren of vlees die niet gaar zijn.
  • Was groenten en ongeschild fruit eerst goed in zuiver water.
  • Pas op bij kraampjes waar zelfgemaakt ijs wordt verkocht.
  • Zorg dat eieren altijd goed doorgekookt zijn.
  • Laat voedsel links liggen dat meer dan een keer is opgewarmd en afgekoeld.
  • Drink alleen gezuiverd flessenwater en let erop dat de fles nog verzegeld is.
  • Poets je tanden alleen met flessenwater.

Bovenal: drink veel water

Vanaf week 25 bestaat het kleintje in jouw buik voor 90 % uit water en het vruchtwater wordt om de drie uur volledig ververst door water dat jouw lichaam aanlevert. Op warme dagen is het dus nóg belangrijker om veel en vaak te drinken. Drink minstens twee liter water per dag. Vaak heb je zin in koele drankjes maar weet je, ook verse (kruiden)thee werkt heel goed tegen de hitte.

Tip! Voeg een schijfje citroen, verse munt of appel toe aan een fles mineraalwater voor wat extra smaak. Even laten trekken en klaar!

Welk water kiezen?

Als je zwanger bent, deel je alles met het kindje in je buik. Je moet dus altijd je voorzorgen nemen voor twee. Dat geldt ook voor wat je drinkt.

Spa Reine, een bron van vertrouwen

Spa Reine is een natuurlijk mineraalwater van een constante kwaliteit en zuiverheid. Alleen water uit een officieel erkende en gecontroleerde bron krijgt de naam ‘natuurlijk mineraalwater’. Resultaat? Je kan er zorgeloos de hele dag door van drinken. 

  • Arm aan mineralen

Mineralen kunnen jouw organisme en dat van je baby onnodig belasten. Spa Reine telt slechts 33 mg droog residu per liter. Daarmee is het een van de meest mineraalarme waters in Europa.

  • Arm aan nitraten

Tijdens je zwangerschap beperk je beter de inname van nitraten. Deze worden in het lichaam omgezet in nitriet. Dat kan in grotere hoeveelheden giftig zijn en doordringen tot in de placenta.  Met slechts 1,9 mg per liter heeft Spa Reine een uiterst laag nitraatgehalte.

  • Arm aan zout

Spa Reine bevat slechts 3 mg zout per liter en wordt daarom aanbevolen bij een zoutarm dieet. Het is dus prima geschikt om je vochtbalans op peil te houden als je zwanger bent. Vooral ook tijdens de warme zomermaanden.

In samenwerking met:

Spa Reine is een geschenk van de natuur. Het gefilterde water van Spa ontspringt na een lange, ondergrondse reis in het hart van de Belgische Venen. Zo biedt Spa je alle zuiverheid van een uniek natuurlijk mineraalwater. Zijn constante samenstelling is uiterst zuiver en mineraalarm. En dat maakt Spa uitermate geschikt voor de voeding van de allerkleinsten.

Om toekomstige of jonge mama’s en hun kinderen van het zuivere water van Spa te laten genieten, hebben we het Spa Mama Baby-programma ontwikkeld. Deze unieke bron van tips, voordelen en “knuffelzachte” cadeautjes vind je op www.spa.be.