Welke wandelwagen kiezen?

De juiste wandelwagen kiezen, hoe begin je daaraan? En waarop moet je zoal letten? Dreambaby helpt je op weg met deze tips!

Comfortabel ruim of handig compact?

Wil je graag lange wandelingen maken met je baby, of zoveel mogelijk te voet doen? Kies dan voor een wandelwagen die je baby extra comfort biedt. Met een verstelbare duwstang garandeer je ook jouw comfort.

Zal je de wandelwagen vaak in en uit je auto halen, of heb je geen plaats voor een grote wandelwagen? Dan is een lichte wandelwagen die je compact kan opvouwen ideaal voor jou.

Welke banden?

Luchtbanden zijn ideaal op ruwere terreinen, zoals het bos. Ze vangen de schokken op, zodat je baby altijd comfortabel zit.

Rubberen banden zijn kleiner, waardoor je wandelwagen wendbaarder is. En natuurlijk zal je geen lekke banden hebben.

Met schuim gevulde banden geven je hetzelfde comfort als luchtbanden, maar zonder het risico op een lekke band.

Hoeveel wielen?

4 wielen zijn ideaal in een stad: ze zorgen voor extra stabiliteit, perfect om stoepen op en af te rijden dus.

3 wielen zijn sportief en kunnen elk terrein aan: crossen door het bos, wandelen op het harde zand enz. Ideaal voor actieve mama's en papa's!

Combineer!

Kan je de draagbare autostoel van jullie keuze op het onderstel van je wandelwagen monteren? Zo hoef je je baby niet elke keer uit de autostoel te halen.

Met een draagmand op het onderstel van je wandelwagen slaapt je baby languit onderweg.

Dezelfde voordelen heb je bij een veiligheidsdraagmand. Deze groep 0-draagmanden kan je bevestigen op de achterbank van je auto met de driepuntsgordel. Zo slaapt je baby heerlijk languit in de auto én op stap met de wandelwagen.

Vergelijk alle meegroeiwandelwagens

Wanneer is het tijd voor een buggy?

Een buggy is geschikt vanaf 6 maanden, maar is vooral ideaal als je peuter nog te klein is om de hele tijd zelf te wandelen. Omdat je kleintje van wandelen moe wordt, is een buggy met een volledig vlakke slaapstand ideaal.

Een compacte en lichte buggy kan je makkelijk overal meenemen.

Vergelijk alle buggy's

Meer dan 1 kindje?

Heb je een meerling, of kindjes die elkaar snel opvolgen? Op stap gaan met 2 wandelwagens of een wandelwagen en een buggy is niet evident. Dan is een duowandelwagen of duobuggy net wat je nodig hebt.

Bij de meeste duowandelwagens kies je zelf hoe je kindjes meerijden: 2 draagmanden, een draagmand en een zitje, 1 of 2 draagbare autostoeltjes ...

Vergelijk alle duowandelwagens

Naar het assortiment wandelwagens

Naar het assortiment buggy's