Wat een slimmerik, die smartbabyfoon!

Kevin Bogaert, aankoper bij Dreambaby en papa van 2 kindjes, somt de voor- en nadelen op van de allerslimste babyfoon: de smartbabyfoon. Maak van je smartphone een ouderunit en hou overal een oogje op je kleine slaper.

Voordelen

  • Supergemakkelijk: je sluit de baby-unit aan op je wifinetwerk, je downloadt de gratis app in de App Store of op Google Play en hupla, klaar is kees. Je smartphone of tablet is nu de ouderunit. Je krijg meteen een melding als je kleintje huilt.
  • Om het nog makkelijker te maken: sommige modellen verbinden automatisch met je smartphone, andere hebben een geïntegreerd wifisysteem.
  • Onbeperkt bereik: je wordt overal gewaarschuwd, waar ter wereld je ook bent.
  • Ook aan de andere kant van het land kan je je kleintje nog helpen. Je krijgt een real time-melding en kan dus meteen iemand in de buurt verwittigen. Voordeel? Je kan zelf inschatten wat er aan de hand is met je baby en advies geven aan de oppas.
  • Op elk moment van de dag kan je snel even kijken of luisteren hoe het met je oogappeltje gaat. Zelfs vanop je werk of in het buitenland.
  • Je babysitter kan de app tijdelijk installeren op zijn of haar eigen toestel. Handig!
  • Net als bij klassieke babyfoons kan je kiezen voor allerlei handige opties. Nachtzicht, waaklampje, slaapliedjes, intercomfunctie, thermometer, bewegingsdetectie, foto- of videofunctie … Sommige toestellen kunnen zelfs mooie beelden projecteren boven je baby’s bedje!
  • Sommige modellen kan je makkelijk uitbreiden met meerdere camera’s. Heel handig als je meerdere kindjes hebt (in een of meerdere kamers).

Nadeel: de straling

Wil je geen wifi in de babykamer ? Om je kindje te beschermen tegen de straling, bestaan er “zero emissie”-modellen. Andere toestellen hebben een “zero emissie kit”. Zo blijft de babykamer 100 % stralingsvrij. Sluit de baby-unit met de bijgeleverde ethernetkabel aan en steek de babyfoon in het geïntegreerde stopcontact van de Zero Emission-adapter. Het signaal van de baby-unit naar de internetrouter zal nu via het elektriciteitsnet verlopen. Makkelijk!

Bekijk onze selectie van smartbabyfoons en zero emissie kits in het assortiment Babyfoons in onze webshop.