Wolkjes tellen

Toekomstige mama en papa Sabrina en Michael werden verliefd op de vrolijke pinguïn Niyu uit de Dreambee-collectie. Het diertje was goed voor heel wat inspiratie: “Niyu werd ons thema: de kamer kreeg die kleurtinten en het figuurtje komt in alle accessoires terug.”

Spelen met kleur

Sabrina en Michael wilden iets met strepen, dus koos styliste Siska voor één oranje streep op  de witte schuifdeur naar de badkamer. “‘t Is een fris accent dat de kamer helemaal af maakt.” De kleur verwijst ook naar de oranje pootjes van Niyu.

Omdat de schuine muur niet helemaal recht loopt, creëerde schilder Peter een waterpasgevoel door het wit nog een beetje te laten doorlopen. “Door te spelen met verf kan je alles, zelfs muren, recht laten lopen!”

Washitape op de muur

De naam van je baby op de muur? Dat doe je makkelijk met washitape: kleurrijk en snel te verwijderen als je het beu bent. Tip van Siska? “Snijd je tape op het einde bij met een breekmes voor een perfect eindresultaat.”

Witte wolkjes

Siska: “Achter het bed van Vince heb ik drie wolkjes geschilderd. Simpel, en heel mooi! Het leuke is dat je kunt spelen met die wolkjes: nu staat het bedje in de lengte maar als Vince wat ouder wordt, kan je het in de breedte tegen de muur zetten.”

Zo maak je het zelf

  • Teken de wolkjes eerst op papier.
  • Teken ze daarna met permanente (!) viltstift over op een dikke mica.
  • Snijd de wolkjes uit met een breekmes.
  • Plak de buitenkant van de figuur met papiertape tegen de muur.
  • Schilder de binnenkant met een rol wit.

Wil je meer zien van onze vrolijke pinguïn? Ontdek alles van de collectie Niyu in onze webshop.

In samenwerking met:

Levis is het meest verkochte verfmerk van België. Met elke generatie groeit het succes van dit product ‘van bij ons’, en dat al sinds… 1831. Meer dan 180 jaar na zijn oprichting blijft Levis de onbetwiste marktleider op het gebied van decoratieve verf in België.

www.levis.info