Zes redenen om meer water te drinken

H²O: twee letters, één cijfer. En nog zó veel meer voordelen voor je gezondheid. We geven je zes heel goede redenen om meer water te drinken.

Water helpt om af te vallen en op gewicht te blijven 

Eigenlijk is het logisch: als je veel water drinkt, heb je langer een vol gevoel en dus minder snel honger. Zin om te snacken? Drink dan eerst een groot glas water voor je gaat smullen.

Water maakt je productiever en geconcentreerder

Je brein functioneert beter als het voldoende water binnenkrijgt. Een glas water maakt je ook alert zodat je je beter kan concentreren.

Water helpt tegen hoofdpijn. 

Last van hoofdpijn? Grijp niet meteen naar een pijnstiller maar probeer eerst grootmoeders middeltje: gewoon een glas water drinken. 

Water bevordert de borstvoeding

Je baby drinkt makkelijk een liter moedermelk per dag en die bestaat voor 85 % uit water. Logisch dus dat jij ook best dagelijks een extra liter water drinkt, boven op de normale 1,5 l. Doe je dat niet, dan heeft dat geen gevolgen voor je melkproductie, maar wel voor je gezondheid. Door het geven van borstvoeding verlies je ook veel vocht, dus heb je vaak dorst.

Water doet de huid stralen

Veel drinken spoelt afvalstoffen weg en dat helpt tegen een doffe, droge huid, verstopte poriën, puistjes en ook tegen rimpeltjes en fijne lijntjes.

Water voorkomt infecties van de urinewegen

Je moet misschien wat vaker plassen, maar dat is het zeker waard.

In samenwerking met:

Spa Reine is een geschenk van de natuur. Het gefilterde water van Spa ontspringt na een lange, ondergrondse reis in het hart van de Belgische Venen. Zo biedt Spa je alle zuiverheid van een uniek natuurlijk mineraalwater. Zijn constante samenstelling is uiterst zuiver en mineraalarm. En dat maakt Spa uitermate geschikt voor de voeding van de allerkleinsten.

Om toekomstige of jonge mama’s en hun kinderen van het zuivere water van Spa te laten genieten, hebben we het Spa Mama Baby-programma ontwikkeld. Deze unieke bron van tips, voordelen en “knuffelzachte” cadeautjes vind je op www.spa.be.