Zie het bedje door de bomen!

Toen Elise (10 maanden) werd geboren was haar kamer nog niet ingericht. Na 6 maanden begon het bij mama Sissy (29) te kriebelen: “Ons dochtertje is een echte dierenliefhebber, dus het thema ‘bos’ leek ons wel iets hebben. Zeker als we doorheen de jaren diertjes kunnen toevoegen die ze leuk vindt.” Maar hoe pak je dat aan? Ons Dreambaby-decoteam stak de magische handen uit de mouwen: welkom in het sprookjesbos!

Hoge bomen vangen veel sfeer

Siska Loraine, onze styliste: “Toen Sissy vertelde dat ze een stoere meisjeskamer in het thema ‘bos’ wou, dacht ik direct aan levensgrote bomen (3 m hoog!) op de muur en het plafond. Later kan Elise altijd nieuwe stickers van haar lievelingsdieren op de muren plakken. Zo kan ze in deze kamer perfect nog een tiental jaartjes gelukkig zijn.”

Natuurlijke kleuren en weelderige kruinen

Siska: “Nu zorgen de grote bomen al voor sfeer en vooral veel kleur. De kruinen van de bomen heb ik laten doorlopen in het plafond, zo ziet Elise het groen ook als ze in haar bedje ligt. We hebben 5 kleuren gekozen uit de nieuwe collectie van MONA: een warm wit voor de muren, hemelsblauw voor het plafond en groene kruinen en bruine stammen voor de bomen.”

Basic en stijlvol

Bart, onze schilder: “Vandaag wordt er veel meer aandacht besteed aan de inrichting van de kinderkamer dan vroeger. De kamer van Elise past in de trend om het basic en stijlvol te houden. Ouders gebruiken minder druk behang en komen graag creatief uit de hoek. Het afgelopen jaar schilderde ik al heel wat figuren op muren, maar dit is de eerste keer dat mijn tekening ook in het plafond doorloopt. En het resultaat vind ik prachtig.”

Stickers en textiel maken het af

Vandaag is Elise dol op kippen, ganzen en katten. En morgen zijn het misschien hertjes, varkens en koeien. Geen probleem: ze kan gewoon muurstickers toevoegen van alle dieren die ze leuk vindt. Mama Sissy: “Ook de uiltjes van het textiel passen heel goed in ons ‘bos’. Ik heb zelfs nog een extra uiltjesknuffel gekocht!”

Zo maak je zelf een muursjabloon

Siska neemt de kamer van Elise als voorbeeld:

  • Zoek in kinderboeken naar eenvoudige bomen die je kan overtekenen op een sjabloon. Hoe makkelijker de tekening, hoe beter. Een gestileerde tekening verven, is heel wat moeilijker. In dit geval gaan de stammen wat schuin, maar dat is geen probleem.
  • Knip de figuur uit en plak het negatief op de muur.
  • Verven en klaar!
In onze webshop passen deze collecties bij het thema ‘bos’: Ayko van Dreambee en Owl Family van bébé-jou.