Omwille van een staking bij Bpost kan het zijn dat je pakje iets langer onderweg is. Onze excuses.

De eerste keer naar de crèche, hoe overleef jij het?

Na enkele maanden intens genieten van je kleine wondertje, breekt de harde realiteit aan: je moet weer aan het werk. Binnenkort vertrouw je je oogappel toe aan iemand die je baby’s lachjes, geluidjes en gebaren helemaal nog niet kent. Hoe bereid je je kleintje voor op die grote dag? En hoe ga je zelf om met die grote verandering?
De eerste keer naar de crèche, hoe overleef jij het? 2024-03-01 10:23:34.583261


De voorbereiding

Wennen

Breng je baby een aantal weken op voorhand een paar uurtjes naar de crèche of onthaalmoeder. Zo raakt hij snel vertrouwd met de plek die voor even zijn tweede thuis wordt. In het begin ga je nog mee, nadien gaat hij alleen. En wat kan jij doen in tussentijd? Zoek je collega’s op of geniet van welverdiende me-time.

Nieuwe gewoontes

Zodra jij terug aan het werk gaat, ziet je ochtend er helemaal anders uit. Opeens moet je op een vast uur opstaan, je klaarmaken, zorgen voor ontbijt… Probeer deze ‘nieuwe rituelen’ al een paar weken van tevoren uit te voeren.

Oppasboekje

Koop een leuk boekje waarin je alles kan neerschrijven over de gewoontes van je baby. Geef het boekje nadien aan de verzorgers. Zij schrijven dan op hun beurt ook hun ervaringen neer. Leuk om verhalen uit te wisselen en een mooie herinnering voor later!

Vertrouwen doet wonderen

De verzorgsters weten heus wel waar ze mee bezig zijn. En ze vinden het niet erg om al je prangende vragen te beantwoorden. Een goeie band met de verzorgsters van de crèche of de onthaalmoeder kan echt wonderen doen.

​Wat moet je meenemen op je eerste dag in de crèche?

  • Ten minste een verandering van kleren.
  • Bewaarpotjes en -zakje voor kinderen die nog moedermelk drinken.
  • 1 of meer flessen voor baby's die poedermelk drinken. Poedermelk kan worden bewaard in Poedermelkdoosjes, wat gemakkelijker is voor de onthaalmoeder.
  • Een brooddoosje voor extra tussendoortjes, zoals een koekje.
  • Een fles of beker is erg praktisch als je kind water drinkt.

Al deze spullen kunnen samen in een luiertas of in de rugzak van je kind.

Zorg ervoor dat de naam van je kind op de spullen staat. Dit verkleint de kans dat je ze kwijtraakt.

Voordeel

15 % korting op gepersonaliseerde labels

GOEDGEKEURD

Plaats je bestelling en gebruik de code GG-DREAM24 bij het afrekenen.

Edit link
with xtra with xtra
Voordeel

15 % korting op gepersonaliseerde labels

GOEDGEKEURD

Plaats je bestelling en gebruik de code GG-DREAM24 bij het afrekenen.

Edit link
with xtra with xtra

Het grote moment

Het is zover. Je kindje gaat een hele dag naar de crèche of onthaalmoeder. Hoe ga je best om met dat moment?


Goede afspraken

Naast praktische zaken (wat neem je allemaal mee?), vraag je ook best wanneer het ’s ochtends minder druk is. Zo kan je je kindje in alle rust afzetten.


Kort afscheid

Maak het afscheid zo kort mogelijk. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het voor jullie beide wordt.


Telefoneren

Vraag vooraf aan de verzorgsters wanneer je het best eens kan informeren. Bel of stuur een berichtje op het afgesproken tijdstip; zo ben je toch een beetje gerustgesteld én heb je iets om naar uit te kijken.


Weg met schuldgevoelens

Carrièrevrouw én mama? Het kan! En het is vooral niets om je schuldig over te voelen. Want hoe beter jij je in je vel voelt, hoe beter dat voor je kindje is.

Weet dat de meeste kinderen snel wennen aan de opvang. Panikeer niet meteen bij een minder goede dag, wennen aan de crèche kost een paar dagen.


Toch wat gemis? 

Mis je je kleintje te erg tijdens de week? Dan zijn er altijd oplossingen om toch meer tijd samen door te brengen.


Creatief met je werkuren

Misschien kan je je werkuren aanpassen, af en toe van thuis uit werken of een paar dagen overwerken in ruil voor een vrije middag.


Extra hulp

Kan je je door de aard van je job niet meteen flexibel organiseren? Neemt al dat huishoudwerk kostbare tijd in beslag? Bekijk samen met je partner wat hij/zij kan doen of denk eens na over andere mogelijkheden, zoals een poets- of strijkhulp.


Family time

Maak je liever nog wat extra tijd vrij voor je gezin? Kijk dan samen met je werkgever wat de opties zijn. Loopbaanonderbreking, part-time of 4/5 werken?

Voor de eerste keer naar de crèche of onthaalmoeder?

Van rugzakjes en knuffels tot verzorgingstas, je vindt alles wat je nodig hebt voor dat grote moment in onze webshop.

Je dynamische snippet wordt hier weergegeven ... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.

Deel dit artikel