Accessoires voor de kinderwagen: wat heb je écht nodig?
ONDERWEG

Accessoires voor de kinderwagen: wat heb je écht nodig?

Voetenzak, regenhoes, meerijplankje… Welke accessoires heb je écht nodig voor de kinderwagen en wat zijn de leuke extraatjes om in huis te halen? Waarop moet je letten in de zomer en wat is belangrijk in de winter? Wij zetten alle must-haves en nice to haves per seizoen voor je op een rijtje.

Het hele jaar door

MUST-HAVE
Regenhoes

In ons land durft het al eens te regenen, ook in de zomer. Een regenhoes is dan ook een onmisbaar accessoire. Voor sommige kinderwagens is er een bijpassende regenhoes verkrijgbaar (of al inbegrepen), maar je kan ook altijd kiezen voor een universele regenhoes, zoals die van ons eigen merk Dreambee.

MUST-HAVE
Adapters voor draagbare autostoel

Snel even naar de winkel? Dan is het fijn als je niet elke keer de hele kinderwagen moet bovenhalen. Met speciale adapters klik je je draagbare autostoel in enkele seconden op het frame van je kinderwagen. Ideaal voor korte uitstapjes!

Tip: Niet elke draagbare autostoel past op eender welke kinderwagen. Check op voorhand of beide compatibel zijn.

MUST-HAVE
Verzorgingstas

Ook een verzorgingstas is onmisbaar als je met je baby op stap gaat. Luiers, flesjes, tetradoeken… alle verzorgingsspullen krijgen er een plaatsje. Kies voor de bijpassende luiertas voor je kinderwagen of ga voor een ander trendy model, zoals onze Mommy Bag.

NICE TO HAVE
Haakjes voor verzorgingstas

Na een tijdje kan die goedgevulde verzorgingstas weleens beginnen doorwegen. En dan komen haakjes goed van pas! Sommige kinderwagens hebben al haakjes waaraan je je verzorgingstas kan bevestigen. Is dat niet zo? Dan kan je de haakjes apart aankopen.

Tip: Is de boodschappenmand onderaan de kinderwagen nog leeg? Dan kan je de verzorgingstas ook daarin opbergen.

NICE TO HAVE
Bekerhouder

Verzorgingstas in de ene hand, kinderwagen in de andere en dan nog een drankje erbij? Met een bekerhouder op de kinderwagen heb je altijd een drankje of flesje voor je baby binnen handbereik.

NICE TO HAVE
Meerijplankje

Op stap met je baby en een iets ouder kindje? Dan is een meerijplankje een handig accessoire. Je bevestigt het plankje achter de kinderwagen of buggy, zodat een tweede kindje kan meerijden.

NICE TO HAVE
Wagenspanner en ander klein speelgoed

Lange wandeling voor de boeg? Maak het extra leuk onderweg met een wagenspanner, buggyboekje of ander klein speelgoed. Zo hoeft je kleintje zich geen moment te vervelen!