Het juiste boekje

De eerste maanden

Badboekjes, knisperboekjes en voelboekjes hebben een geweldige aantrekkingskracht op baby’s. Ze zijn dol op de felle kleurtjes. Laat je baby gerust experimenteren met zijn boekjes. Aandacht voor de inhoud van het boek volgt later wel.

Na 1 jaar

Dit is een goed moment om kartonnen boekjes te introduceren. Je kindje is nu wat handiger in het omslaan van een pagina en herkent al eenvoudige afbeeldingen van dagelijkse dingen zoals speelgoed en eten. Bij dit soort boekjes kan je vertellen wat je ziet en geluiden nabootsen. Probeer ook in te spelen op de reacties van je kindje, want het begrijpt al veel meer dan het kan zeggen!

Rond 2 jaar

Vanaf nu kan je kleintje genieten van eenvoudige, herkenbare verhaaltjes, zeker als die een tikje grappig of ondeugend zijn. Kies je een voorleesboek of een prentenboek? Over ridders of over diertjes? Voor een antwoord op deze vragen vertrouw je het best op de interesses van je peuter. De meeste kindjes houden in elk geval van alles wat aanleunt bij hun leefwereld: aankleden, in bad gaan, boodschappen doen ...

Voorleestips

Naar het assortiment Baby en boeken