Artikelen (  1 - 48 van 257 )
:

Welkom in de babykamer van je dromen

Gebruik #lovedreambaby, tag @dreambaby_be en deel je mooiste herinneringen met ons.

Meer inspiratie

Een slaapzak kopen?

Hoe moet je een babyslaapzak wassen?

Een slaapzak voor je baby is als beddengoed voor een volwassene. Geregeld wassen is dus de boodschap! Volg de instructies op de verpakking of het label van de slaapzak om de juiste temperatuur en het wasprogramma te bepalen. Ga best ook even na of de slaapzak droogkastbestendig is vooraleer je je babyslaapzak in de droger zwiert.

Tip: haal meerdere slaapzakken in huis. Zo ligt er altijd eentje proper en droog klaar om te gebruiken.

Gebruik je best een babyslaapzak, deken of laken?

Tijdens de eerste weken na de geboorte kan je ter vervanging van een slaapzak perfect een deken of laken gebruiken in het babybedje.

Na een tijdje wordt je baby echter wat beweeglijker en dat zou voor onveilige situaties kunnen zorgen. Daarom kan je vanaf dan beter een babyslaapzak gebruiken, zodat je kleintje niet onder het deken kan terechtkomen en ademhalingsproblemen krijgen. Bovendien zal je baby in een slaapzak minder snel op z’n buikje rollen (verminderd risico op wiegendood). Ten slotte is een slaapzak een gesloten geheel en kan je kleintje dus niet koud krijgen door het laken of deken van zich af te slaan.

Is een slaapzak voldoende in bed?

Het is niet nodig om een inbakerslaapzak in combinatie met een deken of laken te gebruiken. Voor elk seizoen bestaat er dan ook een aangepaste slaapzak; zo heeft je baby minder last van oververhitting of onderkoeling. Bij Dreambaby vind je babyslaapzakken voor de zomer en de winter. Sommige slaapzakken kan je 4 seizoenen lang gebruiken.

Wat je wel kan doen, is tijdens koude dagen een babyslaapzak en pyjama combineren. Pas de slaapkledij altijd aan in functie van de kamertemperatuur. Op warmere momenten kan een dunne pyjama of zelfs enkel een body al genoeg zijn in de slaapzak.

Welke slaapzak gebruik je bij welke temperatuur?

Is de temperatuur in de babykamer hoger dan 19 °C, dan kan je best een zomerslaapzak gebruiken. Is het er kouder, kies dan voor een tussenseizoen- of winterslaapzak met afritsbare of lange mouwen.

Om te weten voor welk(e) seizoen(en) de slaapzak geschikt is, kijk je best naar de TOG-waarde van de slaapzak (normaal wordt dit aangegeven op alle recente slaapzakjes). De TOG-waarde geeft de isolatiegraad van een slaapzak aan. Hoe hoger het cijfer, hoe warmer de slaapzak zal zijn. Een praktisch overzicht van de TOG-waarden vind je hier.

Hoe kan je een slaapzak voor je baby kiezen?

Ten eerste hou je best rekening met de maat. De maat van een slaapzak wordt aangegeven op basis van de afmetingen (60 cm (newborn), 70 cm, 90 cm of 110 cm). Om de juiste slaapzakmaat voor jouw baby te bepalen, kan je je kleintje opmeten van de schouders tot de voeten. Tel daar nog zo’n 15 bij (voor de bewegingsruimte) en dan heb je de juiste maat!

Ten tweede is er het gebruik. Wil je de babyslaapzak enkel in bed gebruiken of komt het ook van pas in de autostoel? In dat laatste geval kies je best voor een slaapzakje met speciale openingen voor de autostoelgordels.

Verder vind je op recente slaapzakken een TOG-waarde terug die de warmtecirculatie van de slaapzak aangeeft. Pas je slaapzak steeds aan aan de kamertemperatuur!

Ten slotte is het belangrijk dat je slaapzakje veilig is. Een goed slaapzakje heeft een ritssluiting die naar beneden loopt (of drukknopen aan de onderkant), een lipje dat de hals beschermt en katoenen stiksels (want in nylondraad kunnen je baby’s vingers en tenen gekneld raken).