Een borstvoedingskussen: praktisch voor mama én baby

Waarom een borstvoedingskussen gebruiken?

Eerst en vooral omdat het een handig hulpmiddel is tijdens en na je zwangerschap! Als je zwanger bent, kan je dankzij zo’n borstvoedingskussen comfortabel op je zij slapen.

Als je het tussen je knieën legt, worden je bovenliggende arm en been aangenaam ondersteund. Ook na je zwangerschap kan je het als relaxkussen blijven gebruiken om in een comfortabele houding zalig te slapen.

Het heet natuurlijk niet zomaar een borstvoedingskussen. Terwijl je borstvoeding geeft, kan je je baby op het kussen leggen. Zo helpt het kussen je om hem goed te blijven ondersteunen.

Het ontlast je armen, schouders en nek, omdat hij vooral op het kussen rust. Bovendien kan je je kindje makkelijk op de juiste hoogte houden tijdens de voeding. Zo vermijd je pijnlijk getrek aan je tepels en geef je kloven minder kans.

Om je kindje rustig te laten verteren, kan je hem na de voeding rechtop tegen het kussen zetten. En natuurlijk kan het kussen je kindje ook helpen ondersteunen als je flesvoeding geeft.

Ook leuk voor je baby!

Voor je oogappel is een borstvoedingskussen niet alleen na een voeding een heerlijk rustplekje. Je plooit het kussen in een oogwenk om tot een knus en veilig nestje.

Als je kindje al wat ouder is, kan het kussen dienst doen als donzig speel- of leeskussen. Als je oogappel rechtop leert zitten, biedt het kussen ook een goede ondersteuning. En sommige borstvoedingskussens tover je met een speciale hoes zo om tot een tof zitkussen voor je kindje!

De vulling maakt het verschil

Bij Dreambaby vind je borstvoedingskussens met verschillende soorten vullingen. Sommige kussens zijn volledig gevuld en met een fijner materiaal, bijvoorbeeld microkorrels en elastisch weefsel. Deze vulling biedt jou extra veel steun en comfort tijdens je zwangerschap of bij het voeden.

In ons assortiment vind je ook borstvoedingskussens die bijvoorbeeld voor 90 % gevuld zijn, en met een grover materiaal. Die kan je goed plooien en passen zich makkelijk aan de contouren van jouw lichaam of dat van je baby aan.

Naar het assortiment Borstvoedingskussens