Complete babykamers

                           
Artikelen (  1 - 33 van 33 )
:

Complete babykamer kopen?

De inrichting van de baby slaapkamer is een belangrijke voorbereiding op de komst van je baby. Bij Dreambaby vind je een ruim aanbod aan kamers in verschillende prijsklassen (van een basic, goedkope babykamer tot een luxueuzere, duurdere keuze). Je kan bij ons terecht voor zowel losse meubels (kleerkasten, commodes, babybedden, nachtkastjes, …) als een compleet uitgeruste babykamer. Bovendien geniet je bij Dreambaby dankzij je Xtra-kaart altijd een korting van 10% op volledige babykamers én is de thuislevering gratis!

Wanneer moet de babykamer klaar zijn?

Psychologisch is het inrichten van de babykamer het materialiseren van je baby’s geboorte. Voor jonge ouders is het dan ook een heel belangrijk en emotioneel gebeuren. Zorg ervoor dat de babykamer minimum 1 tot 2 maanden voor de geboorte klaar is. Als je kindje vroeger wordt geboren, hoef je je daarover al geen zorgen te maken. Bovendien, hoe vroeger je eraan begint, hoe meer ook de mama nog mee kan helpen met de inrichting en decoratie van de babykamer (voor een hoogzwangere vrouw zullen zwaardere inspanningen minder evident zijn).

Wat heb je nodig voor de babykamer?

Een complete babykamer bij Dreambaby is 3-delig en bestaat uit een bed, een commode en een kast met 2 of 3 deuren. Bij sommige kamers is ook een verlengstuk inbegrepen om de commode als luiertafel te kunnen gebruiken. Wil je de babykamer ook nog kunnen gebruiken wanneer je kindje z’n babybed ontgroeid is? Neem dan een kijkje naar onze meegroeikamers. Die zijn uitgerust met een speciaal babybedje dat je kan omvormen tot een eenpersoonsbed.

Welke babykamer kan ik best kopen?

Bij Dreambaby vind je babykamers in verschillende stijlen en prijsklassen. Daarnaast heb je de keuze tussen meerdere gerenommeerde merken: Paidi, Quax ,… voor ieder wat wils! Ben je specifiek op zoek naar een basic, complete babykamer die goedkoop en toch kwalitatief is, dan is de Nolan-babykamer van Transland misschien iets voor jou.

Bij de keuze van een babykamer denk je beter vooruit. Wil je de commode ook kunnen gebruiken als luiertafel om je baby ’s nachts snel te kunnen verschonen of z’n pyjama aan te trekken? Dan kies je misschien best voor een 4-delige babykamer met inbegrepen verlengstuk voor commode. Je kan het verlengstuk natuurlijk ook apart aankopen.

Hoe kan ik de babykamer inrichten?

Ben je op zoek naar een kamer voor een jongen of een meisje? En heb je al een kleur in gedachten? Geen paniek: om je wat inspiratie te geven, hebben we voor jou enkele stijlen uitgelicht om je babykamer smaakvol in te richten. Naast de Scandinavische stijl, kom je meer te weten over de zwart-witte babykamer of zoomen we in op de pasteltrend. Eens je het thema gekozen hebt, kan je aan de slag met een vrolijk likje verf (let op dat die niet giftig is), mooie decoratie (denk: knuffels, opbergmanden, wandrekjes,…) en bijpassend bedtextiel.

Hoe hou ik de lucht gezond in de babykamer?

De lucht in de babykamer is vaak te droog voor je kleine spruit. Een goede tip om de lucht wat vochtiger te maken, is om er je was te laten drogen. Of, veel gemakkelijker, een luchtbevochtiger aan te schaffen. Zeker als je elektrisch verwarmt, is dit toestel ten zeerste aan te raden. De luchtvochtigheid in een kamer zou rond de 50% moeten zijn. Is die hoger, dan vermenigvuldigen mijten en bacteriën zich gemakkelijker. Een luchtbevochtiger meet de vochtigheid in de kamer en stuurt die bij indien nodig. Een praktische aankoop!

Wat als de babykamer te warm is?

De ideale kamertemperatuur voor je baby situeert zich tussen 16° C en 18° C, een pak koeler dus dan de meeste ouders verwachten. Voel even aan het nekje van je baby: als het vochtig is, heeft je kleintje het te warm. Dan trek je best een laagje kleren uit, vervang je dikke kledij door een luchtige variant of laat je de kamer wat afkoelen. Het is heel belangrijk dat je voor een slaapzak kiest met de juiste TOG-waarde; namelijk aangepast aan het seizoen en de kamertemperatuur. De babykamer verwarmen is een optie tijdens koude dagen, maar hou er dan rekening mee dat je baby drogere lucht zal inademen. Je kan dit makkelijk verhelpen door een luchtbevochtiger in de kamer te plaatsen.